Bistrița a dat startul unei campanii de împădurire cu ajutorul Erasmus și a mai multor doritori. Pe Calea Căstăilor s-a născut o pădure cu peste 3500 de puieți, prima din cele șapte care vor fi plantate la nivel național.
Pădurea Erasmus de pe Valea Căstăilor participă la parcursul verde pe care Bistrița și l-a asumat. Erasmus este un program educațional care implică mai multe ramuri civice sau educaționale, de la digital la verde.
Bugetul său este estimat la 26,2 miliarde de euro, sumă care reprezintă aproape dublul finanțării de care a beneficiat programul anterior (2014-2020). Programul pentru perioada 2021-2027 pune un accent puternic pe incluziunea socială, pe tranziția verde și pe cea digitală și pe promovarea participării tinerilor la viața democratică.
Proiectul a fost implementat în Bistrița-Năsăud după demersurile făcute de inspectorul școlar pentru proiecte și programe educaționale, Doina Macarie. Profesoara face parte și din rețeaua de inspectori și ambasadori ai Erasmus.
Cei peste 3500 de puieți au fost amplasați pe un teren de un hectar pus la dispoziție pentru proiect de către Primăria Bistrița, iar la plantarea lor au participat angajați din domeniul silvic, profesori, elevi de la 23 de școli și persoane din aparatul administrativ al primăriei.
“Am dat start plantării a peste 3500 de puieți pentru prima pădure Erasmus din cele 7 pe care Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale și-a propus să le planteze în țară. Proiectul a fost implementat în județul nostru ca urmare a inițiativei inspectorului școlar pentru proiecte și programe educaționale, Doina Macarie, reprezentant în rețeaua de inspectori și ambasadori Erasmus.
Mă bucur că, în calitate de primar, am avut oportunitatea de a pune la dispoziție un teren de aproape un hectar în zona Văii Căstăilor pentru acest proiect, implicându-ne activ la creșterea gradului de conștientizare cu privire la problemele legate de protecția mediului și la cultivarea unui comportament prietenos cu mediul.
Contribuim cu fiecare proiect pe care ni l-am propus la dezvoltarea Bistriței ca oraș verde!
Felicitări inspectorilor școlari implicați, dar mai ales celor 120 de elevi, cadre didactice și angajați care au participat la activitatea de astăzi, reprezentând următoarele unități de învățământ:
24 de școli 120 de participanți. Foarte tare! Elevi, cadre didactice și angajați. Data viitoare poate bateți recordul de participare și o să fie mai multe instituții decât oameni.