-0.5 C
Bistrița
duminică, decembrie 22, 2024

Prestigiosul ziar britanic The Telegraph recomandă traseul de drumeție Via Transilvanica: „Toamna este ideală pentru parcurgerea sa”

Într-un material amplu, presărat cu peisaje din România, prestigiosul ziar britanic The Telegraph le recomandă celor pasionați de drumeții să ia la pas Via Transilvanica și spune că cea mai bună perioadă pentru o asemenea excursie este luna octombrie.

După ce revista Time a inclus Via Transilvanica pe lista celor mai frumoase 100 de locuri din lume, unde e musai să ajungi  în 2024, ziarul britanic The Telegraph le recomandă cititorilor săi să ia la pas traseul de drumeții din România toamna aceasta.

„Octombrie. O perioadă bună pentru o plimbare lungă în zonele rurale ale Europei. În special dacă ziua îți începe alături de Pascale Garnier, un pasionat de moștenirea istorică a românilor, care se ambiționează să salveze casele vechi din satul unde locuiește”, notează jurnalista britanică, ce i-a dedicat traseului de drumeții un amplu reportaj, presărat cu indicații și fotografii superbe.

Jurnalista a parcurs traseul și  surprinde în articolul publicat date despre cum a luat naștere acest traseu de drumeție, unde se pot caza drumeții, ce pot vedea pe traseu. Toate acestea sunt completate despre poveștile unor români care fac eforturi considerabile să păstreze moștenirea istorică de pe traseu, precum casele vechi sau bisericile istorice.

„Am stat în fața unei somptuoase mese cu mămăligă, ciuperci și o tocană de oaie gătită lent. Apoi, pe măsură ce soarele apunea, ne-am retras afară și am auzit un sunet ciudat: fluierul ciobanilor și lupii urlând de-a lungul văii”, descrie jurnalista parte din experiența trăită în Bucovina.

Întreg materialul îl puteți citi AICI.

Via Transilvanica este un traseu de drumeții, care poate fi parcurs pe jos, pe bicicletă sau chiar călare, care străbate țara dintr-o parte în alta pe diagonală, legând Putna de Drobeta Turnu Severin.

Aceasta se întinde pe 1.400 de kilometri și trece prin păduri, prin văi, prin sate tradiționale sau orașe. Este proiectul asociației Tășuleasa Social.

Foto: thetelegraph.co.uk

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

MasterFoam angajează tehnicieni mentenanță și stivuitoriști! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Compania MasterFoam din Șieu Măgheruș caută tehnicieni mentenanță și stivuitoriști. Fan Courier are nevoie de curieri în Bistrița și Sângeorz-Băi. RCB Electro angajează pentru o perioadă nedeterminată electrician și gestionar depozit. NOI locuri de muncă, la Clinica Sanovil: 

FOTO – Arimar Construct Năsăud vine cu un nou serviciu: Toaletare și tăieri arbori – la cerere

Specialiștii companiei de demolări Arimar Construct din Năsăud s-au gândit să ofere un nou serviciu locuitorilor...

Vrei ochelari noi de la Iana Optic de sărbători? Grăbește-te, închid în perioada sărbătorilor

Iana Optic e magazinul preferat de optică al multor bistrițeni, de aproape 20 de ani. Rame...