1.8 C
Bistrița
miercuri, decembrie 25, 2024

Povestea Vinului în Podgoria Lechința, în ruta națională a vinului. Reprezentant al Ministerului Turismului: „Vinurile produse sunt exceționale!”

Ruta cultural turistică „Povestea Vinului în Podgoria Lechința” este cea mai nouă rută recunoscută la nivel național de Ministerul Andreprenoriatului și Turismului. Cramele și podgoriile din zonă vor fi promovate și vor putea să ofere experiențe de vizitare și degustare turiștilor interesați.

„Povestea Vinului în Podgoria Lechința” este cea mai nouă rută a vinului recunoscută național și regional de către Ministerul Antreprenoriatului și Turismului.

Ce înseamnă asta ? Cramele și podgăriile din arealul Lechința vor fi mai bine promovate. Este vorba despre Liliac, Sântu, Vie-Vin, Teaca, Lechburg, Jelna, Valea Ascunsă, Harșian și Zaig.

Vor fi promovare și obiectivele turistice din zonă, precum biseriile evanghelice fortificate din Teaca, Lechința, Jelna, Vermeș, Posmuș, Dipșa, Herina sau castelele din Arcalia și Posmuș sau catacombele din Chiraleș. Vor fi promovate și muzeele memoriale ale scriitorilor Liviu Rebreanu și George Coșbuc.

„Un scurt istoric al zonei, ne aduce în atenție faptul că în secolele XII-XIII, viticultura a cunoscut o perioadă de dezvoltare semnificativă, grație sosirii sașilor din regiunile Rinului, care au găsit în Transilvania un nou cămin plin de oportunități viticole. Aceștia au adus atât soiuri noi de viță-de-vie, cât și tehnici de cultivare mai avansate. Cramele actuale au reușit să ducă această tradiție mai departe și vinurile produse sunt excepționale, reușind să obțină atât premii naționale și internaționale cât și recunoașterea specialiștilor. Locuitorii din zonă, proprietarii cramelor, dar și vizitatorii sunt conștienți de valoarea aceastei componente identitare și consideră că istoria Transilvaniei reînvie în fiecare pahar de vin”, precizează Roxana Niculescu, reprezentant zonal al Ministerului Antreprenoriatului și Turismului.

Cramele vor fi încurajate să ofere turiștilor experiente inedite de vizitare, relaxare în vie, dar și degustare a vinurilor sau sesiuni de pairing.

Foto: Roxana Niculescu 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la GB Instaplan Bistrița! Este nevoie de sudori, instalatori, electricieni

GB Instaplan Bistrița își mărește echipa și are nevoie de sudori, lăcătuși mecanici, instalatori și electricieni. NOI locuri de muncă sunt disponibile și la MasterFoam din Șieu Măgheruș sau Fan Courier care angajează curieri în Bistrița și Sângeorz-Băi. RCB Electro angajează pentru o perioadă nedeterminată electrician și gestionar depozit. 

MasterFoam angajează tehnicieni mentenanță și stivuitoriști! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Compania MasterFoam din Șieu Măgheruș caută tehnicieni mentenanță și stivuitoriști. Fan Courier are nevoie de curieri în Bistrița și Sângeorz-Băi. RCB Electro angajează pentru o perioadă nedeterminată electrician și gestionar depozit. NOI locuri de muncă, la Clinica Sanovil: 

FOTO – Arimar Construct Năsăud vine cu un nou serviciu: Toaletare și tăieri arbori – la cerere

Specialiștii companiei de demolări Arimar Construct din Năsăud s-au gândit să ofere un nou serviciu locuitorilor...