1.3 C
Bistrița
vineri, noiembrie 22, 2024

Povestea din spatele fotografiei Alexandrei din Parcul Municipal Bistrița

 Alexandra Măceșanu, victima criminalului din Caracal, se afla vara trecută în Bistrița! Aceasta colinda întreaga țară cu entuziasm, fără să bănuiască ce avea să i se întâmple. Una din pozele difuzate spre identificarea ei a fost făcută pe podul lacului cu pești din Parcul Municipal Bistrița.

Alexandra, în vârstă de 15 ani, a fost dată dispărută miercuri, iar joi fata a sunat la ora 11:00 de trei ori la Serviciul de Urgență 112, anunțând că este sechestrată. Cu toate datele furnizate, Serviciul de Telecomunicații Speciale nu a reușit o locație exactă, ci o arie de căutare, polițiștii având nevoie de 19 ore pentru a intra în imobilul principalului suspect.

Un procuror DIICOT a făcut declarații publice în cazul Alexandrei: ,,Pe 25 iulie la domiciliul său ar fi ucis-o pe minora pe care o răpise în scopul sexual, o sechestrase și violase. Au fost identificate fragmente de oase calcinate și dinți de factură umană, trei inele, un lănțișor, o bucată similară unei monturi de inel cu urme de ardere. În autoturism a fost găsit un cercel. Bijuteriile au fost recunoscute de mama minorei. Criminalistica a transmis raportul din care reiese că la locul faptei au fost identificate atât profilul genetic al victimei, cât și al inculpatului”.

Totodată, procurorul de la DIICOT Craiova a transmis că inculpatul Gheorghe Dincă a recunoscut că a ucis victima pe 25 iulie, la ora 12:00, la domiciliul său, iar ulterior i-a incinerat corpul.

,,A surprins-o cu telefonul în mână”, a mai precizat procurorul.

La momentul dispariției fetei, pe internet au apărut o serie de fotografii pentru identificarea ei. Printre acestea a circulat și o poză făcută chiar în Parcul Mare din Bistrița!

Bistrițeanul.ro a aflat povestea din spatele acestei fotografii. Tânăra în vârstă de 15 ani făcea parte din Ansamblul Tradițional „Dor de Romanați”, formație care a fost prezentă anul trecut în cadrul Târgului Mare al Bistriței.

Acest eveniment s-a desfășurat în perioada 24 august-2 septembrie 2018 la Heidenfeld-Viișoara. Conform calendarului evenimentului, Alexandra și colegii ei de ansamblu ar fi urcat pe scenă pe 27 august, într-o zi de luni. Pe 28 august, fata a postat pe Facebook o fotografie pe podul lacului cu pești din Parcul Mare, o poză care să îi amintească de Bistrița. Aceeași poză avea să fie folosită, un an mai târziu, pentru identificarea semnalmentelor tinerei.

Conform mentorului ei cultural, Lucian Stroe, Alexandra mai fusese la Bistrița de patru sau cinci ori înainte, în cadrul activităților desfășurate de ansamblul „Dor de Romanați”. Ultima vizită a fetei în județul nostru ar fi fost pe 15 septembrie 2018, la Leșu, la Festivalul „Rapsodia Trișcașilor”. Alexandra dansează de mică, de la 10-12 ani, când s-a înscris în ansamblul condus de Lucian Stroe. Și-a făcut aici o mulțime de prieteni, care au crescut împreună ca frații. În majoritatea fotografiilor de grup fata se află în centru, lângă mentorul său. Acesta a făcut o declarație pentru Bistrițeanul.ro, spunând cât de puternică era Alexandra și cât de apropiată era relația mentor-elevi.

„Alexandra era foarte puternică, din toate punctele de vedere. Avea un caracter aparte și aprecia doar ceea ce era bun, frumos și elegant. Provine dintr-o familie modestă, dar selectivă și avea un suflet curat. Ea și toate fetele mele știau cum să se comporte în lume.”, a povestit Lucian Stroe.

Tânăra avea și o soră mai mică, care a rămas acum singură la părinți. În ziua dispariției Alexandrei, Lucian Stroe a fost sunat de mama fetei pentru a-l întreba dacă a avut o întâlnire cu ea sau dacă a văzut-o. Acesta i-a spus că nu s-a întâlnit cu fata, dar probabil este la o pizza cu prietenii. În aceste momente însă, Alexandra nu era cu prietenii ei, ci cu cel care avea să-i pună capăt vieții. De asemenea, Stroe spune că anul acesta va exista o pauză de la activitățile ansamblului, dat fiind cele întâmplate. Aveau programate aproximativ 8 turnee/an și o excursie anuală.

„Îmi pare rău că nu sunt acolo și nu pot să fac nimic. Am vorbit cu copiii și urlau, erau revoltați. Sperăm s-o găsim în viață. Lipsa Alexandrei este un gol nu numai în ansamblu, ci și în folclor.”, mai spune Lucian Stroe care s-a aflat la Bistrița în perioada dispariției Alexandrei.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

MATEROM AUTOMOTIVE angajează Facturist organizat și atent la detalii

Compania MATEROM AUTOMOTIVE este în căutarea unui Facturist organizat și atent la detalii, pentru a se alătura echipei noastre. Vei fi responsabil/ă de gestionarea activităților legate de facturare, înregistrarea documentelor contabile și menținerea unei comunicări eficiente cu clienții și colegii.

O armă reală – PREMIUL oferit de Poligon Tactical Defense Bistrița la concursul care marchează primul an de existență

Singurul poligon de trageri indoor din județ s-a deschis acum un an, la Bistrița. Dar băieții...

DELICE PAN angajează inginer tehnolog în industria alimentară. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Brutăria Delice Pan angajează inginer tehnolog în industria alimentară, iar GB Instaplan  caută sudori, instalatori, electricieni și lăcătuși. La Clinica SANOVIL Bistrița este nevoie de farmacist, asistent medical generalist și infirmieră. Oferta completă, mai jos: