Via Transilvanica a ajuns la începutul lunii august la 300 de kilometri realizați, trasați, marcați, documentați și puși în ghidul drumețului. Toamna aceasta, Via Transilvanica se va apropia de jumătate din traseu, după ce vor fi marcați și cei 80 de kilometri din județul Mehedinți.
Tășuleasa Social a lansat în luna iulie traseul de 137 de kilometri din Bucovina, la Mănăstirea Putna, locul de unde fiecare drumeț ar trebui să își înceapă călătoria pe acest drum istoric. Tot în luna iulie a fost lansată o bucățică de traseu de 26 de kilometri în județul Brașov. Ambele trasee au fost documentate și trecute în ghidul drumețului, cu trasee gps.
Tabăra de sculptură care a avut loc și anul acesta la Tășu a fost productivă, tinerii artiști sculptând 200 de pietre de hotar, care îi vor ghida pe drumeți.
„Așadar, la începutul lunii august, am constatat cu mândrie și am sărbătorit 299 km de Via Transilvanica, realizați, trasați, marcați, documentați, puși în ghidul drumețului și gata lansați! Cu mare bucurie ne apropiem de jumătatea traseului realizată, asta și după ce mai marcăm și lansăm și cei 80 km în județul Mehedinți, kilometri care ne așteaptă în toamnă să-i cunoaștem, parcurgem și amenajăm”, informează Tășuleasa Social.
Via Transilvanica va avea 950 de kilometri, va străbate 10 județe și va leaga Putna de Drobeta Turnu Severin. Este un traseu de drumeție, care îi ajută pe călători să descopere istoria, natura, cultura și omenia de care dau dovadă românii.
Foto: Ioana Capotă