Potrivit primarului Bistriței, Ioan Turc cele peste 650 de locuri de parcare din zona Han-Lamă nu vor dispărea, ci vor fi păstrate prin reconfigurarea spațiului. Această zonă este în centrul unui proiect pe fonduri europene, Reconfigurare axa de transport Gării – Năsăudului, care presupune desființarea unui număr important de locuri de parcare.
Primăria Bistrița pregătește un proiect de regenerare urbană care are în centru zonele Andrei Mureșanu și Independenței-Nord, aflat în faza elaborării studiilor de fezabilitate.
Zona Andrei Mureșanu este și parte din proiectul de reconfigurare a axei de transport Gării-Năsăudului, care va duce la dispariția unui număr important de locuri de parcare de pe traseu.
Linia Verde care străbate orașul dintr-o parte în alta și include și piste de biciclete a dus la desființarea unui număr important de locuri de parcare. Axa de transport Gării –Năsăudului, care presupune o reconfigurare rutieră a mai „mușcat” și ea din locurile de parcare. În total, cele două proiecte duc la dispariția a aproape 4.000 de locuri de parcare, potrivit edilului.
Cu toate acestea, primarul Ioan Turc promite, într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook, că cele 665 de locuri de parcare din zona Han-Lama vor fi păstrate, prin reconfigurarea spațiilor.
„Numărul de parcări existente – 665 se va păstra, dar prin reconfigurarea spațiilor. Unele dintre acestea se vor reloca, pentru a face loc pistelor de biciclete, spațiilor verzi și pentru a organiza mai eficient spațiul public”, explică primarul Ioan Turc.
Potrivit edilului, în zonele: Colibiței, Aleea Tihuței, piațeta din fața blocului Lama, Aleea Ineu, Aleea Rotundă, Aleea Heniu și Aleea Fântânele vegetația existentă va fi completată, zona accesibilizată prin alei pietonale, mobilierul urban înlocuit, aleile pietonale și auto din zonă reabilitate, amenajate piste de biciclete, iar rețelele de gaz vor fi îngropate.
Proiectul prevede și o parcare care se întinde pe 1.370 de metri pătrați și ar urma să aibă 91 de locuri de parcare. Aceasta ar urma să coste nu mai puțin de 32 de milioane de lei, iar proiectul de regenerare urbană 26 de milioane de lei. Municipalitatea speră ca cele două proiecte să primeasă finanțare din fonduri europene.
Foto: Ioan Turc Facebook
Pai prima data creezi apoi distrugi incompetentule,îți bați joc de acest oraș cu lucrări inutile și executate foarte prost.
Lucrările sunt utile, doar ca nimeni nu verifica pe etape execuția și când ajung la final cu lucrarea, constata ca sunt nereguli care nu mai pot fi corectate și se preia lucrarea asa, ca doar nu îi lasă firma de casa fără bani!! Primaria este condusa de un primar, el este cel care organizează modul în care aparatul de specialitate își face treaba, el este cel care stabilește obiective și trasează sarcini, deci dl primar pentru fiecare neregula, pentru fiecare întârziere, pentru fiecare prostie, sunteți principalul vinovat !!! Nu ne prostiți ca firma…..ca executantul….ca subcontractantul…..nu!!! tu trebuie sa raspunzi pentru ca tu ești beneficiarul direct!!!!