Polițiștii au verificat două firme de exploatare a lemnului și mai multe transporturi de lemne. „Pagubele” făcute firmelor se ridică la aproape 50.000 de lei: amenzi și lemne confiscate.
În acest weekend, polițiștii bistrițeni au verificat transporturile de lemne, dar și două firme de prelucrare a lemnului.
Acțiunea s-a lăsat cu amenzi de 24.000 de lei și lemn confiscat în valoare de peste 23.000 de lei.
„În perioada 18-19 noiembrie, polițiștii Serviciului de Ordine Publică, în colaborare cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Cluj și Direcția Silvică Bistrița-Năsăud au organizat și desfășurat acțiuni pentru:
- prevenirea delictelor silvice
- combaterea activităților ilicite în domeniile economice specifice exploatării, prelucrării și comercializării materialului lemnos
- combaterea braconajului piscicol.
În cadrul acțiunii au fost desfășurate controale și verificări de specialitate la 2 depozite de material lemnos din Ciceu Giurgești și Bistrița Bârgăului.
Totodată, au fost oprite pentru control 27 de autovehicule, dintre care 18 transporturi de material lemnos.
Au mai fost legitimate 41 de persoane.
Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 17 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 27.900 lei. Din totalul acestora, 10 sancțiuni au fost aplicate conform Legii 171/2010, în valoare de 24.000 lei, iar ca măsură complementară, a fost confiscată cantitatea totală de 61,96 metri cubi de material lemnos, în valoare de 23.314 lei”, au transmis reprezentanții IPJ BN.
„Tot în cadrul acțiunii, au mai fost aplicate 6 sancțiuni pentru nerespectarea O.U.G. 195/2002, în valoare de 2.900 lei, și o sancțiune a fost aplicată conform Legii 132/2017, în valoare de 1.000 lei.
Tot ca măsuri complementare, au fost reținute 2 certificate de înmatriculare și un permis de conducere”, au mai menționat polițiștii în comunicatul de presă.
La acțiune au participat și polițiști ai secțiilor de poliție rurală din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, reprezentanți ai ocoalelor silvice de regim, precum și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud.
Ăștia au furat sute de miliarde.
Daca mergi prin pădurile patrie vezi dezastrul. Mai ales daca cunoști pădurile și știi cum arătau înainte de 2000.
Au furat si inca fura sustinuti de autoritatile statului altfel nu se poate explica dezastrul la nivel national. Asta e de fatada iar amenzile le platesc din ce fura in cateva zile.