Emoție, muncă, entuziasm și pasiune: Ottilia Cormoș a străbătut 900 de kilometri pentru a participa la Salonul ARTAR – ediția aniversară care a fost recent inaugurată în Sala Pergament la Biblioteca Națională a României.
Salonul de artă ARTAR a ajuns la ediție aniversară, împlinind 10 ani. Peste 200 de prieteni, iubitori de artă și susținători ai Asociației Culturale ARTAR au fost prezenți la inaugurarea expoziției.
„10 ani pot fi mulți sau puțini, dar nu mai contează atunci când sunt aniversați cu o expoziție atât de bună, de frumoasă, de care s-au bucurat în ziua vernisajului peste 200 prieteni, iubitori de artă și susținători ai Asociației Culturale ARTAR”, a transmis Roxana Bărbulescu, curatorul expoziției.
„Atmosfera a fost una caldă, familială, cu lacrimi, zâmbete și îmbrățisări. Cu reîntâlniri și noi prietenii.
Sunt atât de bucuroasă că am putut expune pictura pe sticlă alături de artiști consacrați, dar și tinere speranțe care se exprimă vizual prin pictură, grafică, desen, colaj, instalații sau sculptură”, a mărturisit Ottilia Cormoș.
Artista din Bistrița a povestit și despre curatorul expoziției Roxana Bărbulescu: „Nu doar colecționează suflete colorate prin Asociația Culturală ARTAR, dar ne urmărește evoluția, ne încurajează și este alături de noi. Pentru toate astea îi sunt recunoscătoare !”, a transmis Ottilia Cormoș.
FOTO/VIDEO: O lume de poveste! Un drum plin de succes, fără încrâncenare şi fără înverşunare
Sala Pergament din Biblioteca Națională din București a devenit neîncăpătoare la cea de-a X-a ediție a Salonului ARTAR.
Asociația Culturală ARTAR a inaugurat recent Salonul Național de Arte Vizuale. Evenimentul reunește lucrări de pictură, grafică, acuarelă, sculptură și instalație semnate de artiștii Sergiu Bărbulescu, Elena Bîrhală Pascu, Aurelian Broască, Vasile Carp, Violeta Carp, Radu Carp, Corina Cadariu Florea, Melania Chituc Stancu, Ottilia Cormoș, Roxana Donaldson, Cora Giodîc Postelnicu, Ofelia Huțul, Florin Lungu Salcia, Mihai Eugen Marinescu, Radu Marinescu, Sofia Matei, Ciprian Mihăilescu, Alexia Mirițescu, Nicușor Mîțu-Coșca, Dana Nechita, Ioan Oratie, Valentina Paraschiv, Sergiu Roman, Iulia Șchiopu, Doina Șoldu, Manuela Toderaș, Carmen Văideanu și Marian Voinea.
Vernisajul a cuprins și un program muzical susținut de Simina Țibu, Eric Mincă, Matei Mazilu și Mihnea Adrian Ștefan. Aceștia sunt elevi ai Asociației „Bucuriile muzicii”, fiind îndrumați de profesorii Alexandru Ionescu, la pian, și Marius Crucianu, la chitară.
Expoziția poate fi vizitată până în 22 noiembrie 2023, în Sala Pergament a Bibliotecii Naționale a României, pe Bulevardul Unirii nr. 22, București.