0.4 C
Bistrița
miercuri, ianuarie 22, 2025

Orientarea pe munte, rezistența fizică și cunoștințele despre munte, testate la Colibița!

Colibița găzduiește o etapă a Campionatului Național de Turism Sportiv Ștafeta Munților. Competiția este dedicată inclusiv familiilor și testează orientarea pe munte, rezistența fizică, dar și cunoștințele despre munte.

Asociația de Turism Montan „Hai pe Munte!” Iași, în parteneriat cu UAT Bistrița Bârgăului, Salvamont Bistrița-Năsăud, Administrația Parcului Național Călimani în colaborare cu ADI Turism Bistrița-Năsăud organizează în perioada 16-18 august a cincea etapă din cadrul Campionatului Național de Turism Sportiv „Ștafeta Munților”.

Participarea este gratuită, înscrierea făcându-se în echipe de câte 3 persoane care trebuie să aibă o minimă condiție fizică. Participanții vor putea sta la cort, tabăra urmând să fie amplasată la coada lacului.

Categoriile competiției sunt: family (echipă formată din 3 persoane, din care minim un adult și minim un copil sub 13 ani), juniori (echipele trebuie să fie formate din 3 tineri cu vârsta cuprinsă între 14 și 20 de ani), elite ( echipele sunt formate din 3 persoane, indiferent de sex și vârstă), feminin (echipele sunt formate din fete și femei, indiferent de vârstă), seniori (echipele sunt formate din 3 adulți cu vârsta cuprinsă între 35 și 50 de ani), veterani (echipele sunt formate din trei adulți cu vârsta de peste 50 de ani) și open (echipe formate din 3 persoane, indiferent de vârstă și sex).

Probele competiției sunt: raid montan care va presupune parcurgerea unui traseu de 6-8 ore și are ca și condiție obligatorie de participare echiparea cu încălțăminte de munte; orientare – care presupune parcurgerea unui traseu cu ajutorul hărții și a busolei și o probă teoretică, ce va fi susținută înainte de plecarea în raid de către toți membrii echipajelor înscrise în concurs. Testul cuprinde 15 întrebări de tip grilă, cu un singur răspuns corect.

Cei care se încumetă să ia muntele la pas vor fi nevoiți să aibă lanternă, fluier, pelerină de ploaie, încălțăminte pentru munte. De asemenea, fiecare echipă trebuie să aibă și o busolă, o trusă de prim ajutor, rucsac, sursă de foc și un bidon cu apă.

 

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Cozonacii Babka, pâinea cu maia sau ciocolata Dubai, printre produsele preferate de clienții Sweet Iris în 2024. O surpriză irezistibilă pentru 2025:

Bunătățile de pe rafturile Patiseriei Sweet Iris s-au vândut ”ca pâinea caldă” în 2024. Cozonacii Babka...

Clinica SANOVIL Bistrița angajează asistent medical generalist, infirmieră, personal Întreținere! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Clinica SANOVIL Bistrița își mărește echipa! Se caută asistent medical generalist, Infirmieră și Personal Întreținere Tehnic. Se oferă contract de muncă pe o perioadă nedeterminată și salariu motivant. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la MasterFoam, RCB Electro, Fan Courier și GB Instaplan:

FOTO: Dacă iubești deserturile și vrei să treci la nivelul următor, acum ai ocazia să te perfecționezi la cursurile pentru Un Dulce De Zece!

Ești pasionat de cofetărie, dar torturile îți dau bătăi de cap, încă nu le știi toate...