Se poate și la creșele din Bistrița! Iar o mămică e fericită când își vede fetița curată, hrănită, iubită și veselă. Asta, după experiența îngrozitoare pe care a avut-o la o „creșă bună din Franța”. ”Tu vezi cât e de curat? E impecabil! Uite că se poate! În România…” a scris mămica pe Facebook.
De curând a început noul an școlar! Pentru unii copilași, săptămâna trecută a fost prima tangență cu sistemul educațional, călcând, pentru prima dată, în creșă!
Aceeași experiență a avut-o și fetița Mihaelei, singura diferență fiind faptul că Irina a călcat pentru prima dată într-o creșă românească. Au locuit în Franța și acolo micuța a mers la creșă. Însă cele două experiențe nu se compară.
Încântată de ceea ce a găsit la Creșa nr 1, de pe Aleea Șieului, o mămică a ținut să-și arate recunoștința pe Facebook. Și să arate că în România poate fi chiar mai bine decât în Franța.
Prima impresie
”Irina merge la creșă de câteva zile și este foarte fericită! Merge la o creșă minunată! Trebuie să recunoaștem că avem ceva experiență. Irina a mai fost câteva luni și acasă, în Franța, unde locuim de ceva vreme. Prima dată când am ajuns la Creșa nr.1, pe Aleea Șieului, i-am spus soțului meu în șoaptă ,,Tu vezi cât este de curat? Tu ai văzut baia? E impecabil!” / ”Oare tu nu te-ai convins încă de faptul că Franță nu e chiar ceea ce te aștepți? La noi este mult mai bine, din multe puncte de vedere,,…mi-a răspuns el” și-a început relatarea Mihaela P., pe pagina ei de Facebook.
Experiența din Franța
Conform celor relatate de bistrițeancă, diferența dintre Creșa nr 1, și cea la care micuța ei a mers în Franța, e ca de la cer la pământ. Și culmea, credea că acele condiții, din Franța, sunt normale. Până când a ajuns aici.
”Îmi amintesc cum era în Ingwiller, la o creșă bine cotată, într-un cartier bun al orașului. Cum mirosea a urină în încăperea în care se jucau copiii. Cum o găseam pe Irina murdară și plină de mâncare până și în cap. Între copii bolnavi, cu mucii până în barbă. Am avut nenorocul să facă și o infecție urinară pentru că în Franța copiii, când se schimbă, sunt șterși cu prosopele individuale care se igienizează tot acolo, pentru că se consideră că e mai sănătos decât cu șervețele umede. Și nimeni nu reclamă ceva, nimeni nu face scandal, copiii se lasă la creșă, în astfel de condiții, de la 3 luni, pentru că mamele lucrează! Toate astea le-am acceptat pentru că eu credeam că așa este normal, că trebuie să fiu rezonabilă, că este imposibil să respecți reguli stricte de igienă când ai în grijă o mulțime de neastâmpărați!” a mai scris Mihaela.
La Creșa nr 1 din Bistrița se poate chiar și ce e imposibil în Franța
Bistrițeanca a rămas și mai uimită când, la creșă, a văzut ceva ce în Franța e imposibil.
”Dar uite că se poate! În România, la creșa în care încăperile sunt ordonate și aerisite, curățenia exemplară, pătuțurile adorabile și așternuturile impecabile, mâncărică bună pe care Irina nu a refuzat-o niciodată și doamnele foarte drăguțe, grijulii și afectuoase cu piticii. Și surpriză!! Există personal medical în creșă, ceea ce în Franța era de neconceput. Creșa avea un contract cu un doctor care, din coincidență, era chiar doctorul nostru de familie. Dar cineva cu pregătire medicală, non-stop alături de copii, nici pomeneală! Așa că haideți să apreciem mai mult ceea ce avem în România și să încercăm să vedem lucrurile bune și oamenii minunați care le fac !!!” a concluzionat Mihaela Pop.