10.3 C
Bistrița
miercuri, aprilie 2, 2025

NOI reguli pentru școli! În ce condiții vor sta acasă copiii în acest an școlar

Ministerul Educației și cel al Sănătății au explicat cum se va desfășura anul acesta școlar, în context pandemic. Școlile se vor închide la o incidență de peste 6 /mia de locuitori, cu excepția creșelor, grădinițelor și a învățământului special.

Potrivit ministrului Educației, Sorin Câmpeanu, până la pragul de 6 /mia de locuitori, toate școlile rămân deschise în format fizic. Localitățile care depășesc acest prag pot ține deschise doar creșele, grădinițele și învățământul special. Nici măcar activitățile remediale nu mai sunt permise după depășirea acestui prag.

Și în acest an școlar se mențin măsurile de prevenție precum distanțarea fizică, aerisirea claselor și a tuturor spațiilor închise. Se menține obligativitatea purtării măștii în spațiile din interior.

Ministrul Sănătății Ioana Mihăilă a vorbit și despre ce tip de măști vor avea voie elevii să poarte:

„Am ajuns la un consens asupra tipului de mască purtat. Am recomandat purtarea măștii de tip medical pentru că este standardizată, dar am revenit și cu câteva precizări despre condițiile pe care măștile de tip textil trebuie să le îndeplinească pentru a putea fi adaptate: să acopere corect nasul și bărbia și am precizat că se interzic alte tipuri de dispozitive care sunt uneori folosite pe post de mască”, a precizat Mihăilă.

Vizierele vor fi folosite doar în învățământul special, de către profesori, atunci când este nevoie vizualizarea feței.

Ce se întâmplă când apare un caz de Covid în clasă?

Potrivit celor doi miniștri, care au redactat un ordin comun ce reglementează procedurile ce urmează a fi aplicate în acest an școlar, dacă apar un caz de Covid, mai vin la școală doar cei vaccinați.

Ceilalți învață online cel puțin 8 zile, după care se pot testa. Dacă testele sunt negative pot să se întoarcă la clasă. Dacă părinții refuză testarea, elevii se pot întoarce în clase doar după două săptămâni. Cei de la DSP vor fi responsabili cu testările în școli.

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

MATEROM: Dacă e primăvară, e timpul pentru o verificare tehnică de sezon

Dacă e primăvară, e timpul pentru o verificare tehnică de sezon. Alege întotdeauna un Centru de Service Autorizat Mercedes-Benz, pentru a beneficia de cele mai bune servicii auto pentru mașina ta, efectuate de profesioniști. Ofertă specială, la Materom:

Degustări dulci pentru evenimente, la Cofetăria Cristina, oricând, cu programare! DISCOUNT pentru cei care încheie contracte în Aprilie

Ce veste bună! Acum, la Cofetăria Cristina poți programa oricând îți permite programul o degustare pentru...

Se fac angajări la Crama Veche, Amicii Building, Fan Courier, Ideal Print! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Crama Veche caută barman, Ajutor bucătar, Pizzer, ospătar și femeie pentru curățenie.  AMICII BUILIDNG angajează Contabil cu experiență, dedicat și orientat spre performanță, iar Ideal Print caută Graphic Designer. Noi locuri de muncă - la Ideal Print, Fan Courier, STEWO PLAST Năsăud și GB Instaplan, Oferta completă, mai jos: