0.2 C
Bistrița
luni, decembrie 23, 2024

Niște cabinete medicale „părăsite” de ani de zile se transformă într-un centru de recuperare neuromotorie

Consiliul Județean, prin DGASPC, se pregătește să transforme niște cabinete medicale neutilizate de ani de zile, într-un centru de recuperare neuromotorie pentru adulți. DGASPC se pregătește să acceseze fonduri prin Programul Național de Redresare și Reziliență pentru acest proiect.

Consiliul Județean continuă investițiile în sănătate, de data aceasta prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Bistrița-Năsăud. Instituția vrea să acceseze fonduri prin Programul Național de Redresare și Reziliență pentru un centru de servicii de recuperare neuromotorie pentru adulții cu handicap.

Este vorba despre cel puțin 50 de servicii de terapie și recuperare neuromotorie ambulatorie. Printre programele de recuperare luate în calcul se numără kinetoterapia, masajul, electrofototerapie, magnetoterapie, terapie cu radiofrecvență, termoterapie sau hidroterapie.

„Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Bistrița-Năsăud urmează să aplice pentru accesarea acestor fonduri, motiv pentru care în vederea elaborării documentației, pentru Centrul de Servicii de Recuperare Neuromotorie de Tip Ambulatoriu Bistrița, în cadrul Componentei necompetitive a Programului de investiții în sistemul de protecție a persoanelor adulte cu dizabilități din cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență, care prevede reabilitarea și dotarea a cel puțin 50 de servicii de tip: centre de zi și centre de servicii de recuperare neuromotorii ambulatorii, am adresat rugămintea prin adresa nr. 32681 din 05. 08.2022 Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, de a ne da în administrare un imobil/spațiu în vederea accesării de fonduri prin PNRR, unde să funcționeze acest centru – solicitare aprobată în ședința ordinară a Consiliului Județean Bistrița-Năsăud din data de 31 august 2022 – Proiect de hotărâre nr. VIII/18839 din 19.08.2022 privind schimbarea destinației și constituirea dreptului de administrare în favoarea DGASPC BN asupra unui imobil-construcție, situat în municipiul Bistrița, Bulevardul Independenței nr 23.

Hotărârea Consiliului Județean din care să rezulte darea în administrare a unui imobil, constituie unul dintre documentele care însoțesc propunerea de proiect”, precizează Consiliul Județean, într-un răspuns oferit consilierului local, Nicolae Pavelean.

Clădirea nu mai este folosită de 3 ani

Clădirea în cauză, care are 378 de metri pătrați, s-a aflat în evidența Școlii Profesionale Speciale „Sfânta Maria”. Acolo au funcționat cabinete medicale, iar de 3 ani nu mai este utilizată și se află în stare de degradare.

 „Nu mai este folosit în procesul de învățământ și nici nu există solicitări de utilizare din partea altor unități de învățământ. Având în vedere situația actuală și de perspectivă a populației școlare, precum și din documentele de diagnoză și prognoză ale Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud se observă că în ultimii trei ani școlar scăderea efectivelor din învățământul special a fost de aproximativ 10% și coroborat cu scăderea emografică generală a copiilor din România apreciem că este exclusă o creștere semnificativă a efectivelor pe care Școala Profesională Specială „Sfânta Maria” le-ar putea avea în viitor”, se arată în proiectul de hotărâre votat de consilierii județeni la finalul verii.

Foto: pexels.com

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Excelent. Ar trebui trecute in patrimoniul statului roman, absolut toate cledirile de utilitate publica si cand ele trebuie ori este necesara redistribuirea lor, statul s-o faca pur si simpu, fara atatea exproprieari si formalitati de prost gust . La noi in tzara asta … pana se aproba ceva, societatea constata ca n mai are nevoie de acel lucru … sau renuntza la el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

MasterFoam angajează tehnicieni mentenanță și stivuitoriști! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Compania MasterFoam din Șieu Măgheruș caută tehnicieni mentenanță și stivuitoriști. Fan Courier are nevoie de curieri în Bistrița și Sângeorz-Băi. RCB Electro angajează pentru o perioadă nedeterminată electrician și gestionar depozit. NOI locuri de muncă, la Clinica Sanovil: 

FOTO – Arimar Construct Năsăud vine cu un nou serviciu: Toaletare și tăieri arbori – la cerere

Specialiștii companiei de demolări Arimar Construct din Năsăud s-au gândit să ofere un nou serviciu locuitorilor...

Vrei ochelari noi de la Iana Optic de sărbători? Grăbește-te, închid în perioada sărbătorilor

Iana Optic e magazinul preferat de optică al multor bistrițeni, de aproape 20 de ani. Rame...