La Centrul Educațional Nina Kids, timpul trece pe nesimțite. Copiii învață și descoperă lumea din jur prin moduri creative, ieșite din tiparul clasic educațional. La ceas aniversar, împlinirea a 5 ani de activitate, Nina Kids bifează deja „creșterea” a sute de copii. Și îi așteaptă și pe alții să-i ajute să se dezvolte armonios.
Centrul Educațional Nina Kids este locul unde copiii merg cu drag. Un loc unde există iubire și armonie ca într-o familie. Iar cei mici învață și descoperă lumea înconjurătoare prin joc, culoare și multă veselie.
Nina Kids și-a deschis prima dată porțile acum 5 ani.
Iar de atunci a reușit să „crească” sute de copii, în cele două spații: de la zona Sens, lângă Delfinul, și cea din zona Dedeman – strada Constantin Brăiloiu.
„Prima generație de copii e deja la școală. E așa o împlinire! Exact ca o mamă, care își vede copiii crescând. Că îi vedem de micuți, de la un an și jumătate, până merg la școală. E un sentiment unic” – ne-a spus Simona Pop, managerul Nina Kids.
Au început timid, cu patru educatoare și șapte copii. Acum au ajuns la numeroase grupe de 15 – 17 copii, la care sunt câte două educatoare. Grupele sunt pe categorii de vârstă, stilul de învățare fiind o combinație între montessori, waldorf, step-by-step, etc.
„Cel mai emoționant însă este modul de relaționare. E ca o iubire strânsă între ei, copiii, și educatoarele. Sunt ca o familie, toți, și asta îi ajută foarte mult la învățare și dezvoltare”, a mai subliniat Simona.
La centrul educațional Nina Kids – în ambele locații – se primesc copiii de la vârsta de un an și jumătate – fiind astfel și creșă, dar și grădiniță.
Stilul de învățare e adaptat în funcție de vârsta lor. Copiii fac și mișcare într-un cadru organizat – în „orele de sport” – cu un profesor, care îi învață coordonarea, echilibrul, etc.
„Ne plac activitățile. Că avem multe: desenat, cântat… Și o iubim pe doamna educatoare și suntem fericiți!”, ne-au spus, entuziasmați, copiii grupei „Buburuzele harnice”.
Iar activitățile nu sunt doar clasice, ci și tematice.
„Astăzi, la noi în grupă a avut loc un accident. Așa că învățăm cum să acordăm ajutor și ce trebuie făcut la un accident! Au sosit polițiștii, ambulanța, medicii…”, ne-a explicat învățătoarea grupei mici, de la gradinița de pe strada Constantin Brăiloiu.
Grădinița este autorizată ARACIP, iar părinții pot vedea în orice moment ce fac copiii lor. Aceștia primesc acces la camerele montate în sălile de clasă, astfel că tot ce se întâmplă în grupe este transparent.