Jandarmii bistrițeni, frumos aranjați, și-au prezentat azi bilanțul activităților pe 2018. Se mândresc cu faptul că nu au avut nicio intervenție în forță, că au acoperit frumos numeroasele evenimente organizate. Mai mult, au atins un record în confiscările de obiecte pirotehnice.
Adjunctul IGJR, autorități județene și conducerea IJJ BN, alături de jandarmi, au fost prezenți azi la un eveniment în care s-a prezentat bilanțul activității acestora pe 2018.
Inspectorul șef, colonel Florin Vasile Furnea a subliniat câteva din cele mai importante aspecte ale activităților desfășurate anul trecut.
Aceștia au reușit să acopere și să asigure liniștea la numeroase activități desfășurate în județ, cu ocazia centenarului și a altor manifestări. Jandarmii au asigurat ordinea publică la 1071 de evenimente, cu peste 200 de evenimente mai mult ca în 2018.
NICIO intervenție „în forță”
„Ne bucurăm că în anul 2018, jandarmii bistrițeni nu au avut NICIO intervenție în forță. Cu toate acestea, au existat 445 de misiuni de aplanare conflicte și alte intervenții, din care șase au fost de căutare în munți, pentru 15 turiști pierduți sau care aveau nevoie de acordarea primului ajutor”, a explicat colonelul Furnea.
Pe parcursul anului 2018, jandarmii au colaborat cu Poliția la 1100 de misiuni și cu alte instituții, la 395 de intervenții. Aceștia au reușit identificarea unui căutat la nivel internațional.
„Deținem un record de obiecte pirotehnice confiscate. E vorba de 450.000 de astfel de obiecte pe care am reușit să le oprim de pe piață”, a mai explicat inspectorul șef al IJJ BN.
Și parcul auto al jandarmilor s-a înnoit în anul care a trecut, cu o autoutilitară de 8 locuri și patru Dacia Duster ce vor fi folosite atât la patrulare cât și la intervenții montane. Aceștia au achiziționat și două containere de lucru și două de depozitare.
Jandarmii – mai aproape de oameni
Chiar dacă și prefectul județului și președintele Consiliului Județean au adus în discuție evenimentele de la 10 august 2018, concluzia celor puși în funcții înalte a fost că „Jandarmii au reușit să fie mai aproape de oameni și să arate că nu sunt așa cum s-a exagerat prin mass-media.”
Chiar și adjunctul Inspectoratului General de Jandarmi, Gheorghe Marian Brâncoveanu, a subliniat faptul că jandarmii sunt mai aproape de oameni și așa trebuie să rămână.
Totodată, jandarmii bistrițeni au fost felicitați pentru activitățile sociale extracurriculare pe care le-au făcut: ajutorarea unei familii din Jelna, a cărei casă a ars, acțiuni ale Tășuleasa Social, contribuire la construirea unei case prin intermediul Asociației OM, etc.
Inspectoratul, pe lângă Detaşamentul de Jandarmi Mobil, pentru executarea misiunilor de ordine publică din competenţă, are în componenţă şi:
- o subunitate antiteroristă;
- două structuri de supraveghere şi intervenţie în oraşele Beclean şi Năsăud;
- două posturi de jandarmi montane în localităţile Rodna şi Piatra-Fîntînele;
- un post jandarmi ordine publică staţiune balneoclimaterică în oraşul Sîngeorz-Băi.