Proiectul unui grup de voluntari Mocănița Transilvaniei nu moare, ci se transformă. Autoritățile județene se vor implica în proiect, discuțiile vizând inclusiv reabilitarea castelului Teleki de la Comlod, aflat într-o stare avansată de degradare.
„Mocănița Transilvaniei” este unul dintre cele mai frumoase proiecte din Bistrița-Năsăud, dezvoltate de voluntari, cu sprijinul unui om de afaceri din județul Mureș. Acesta a fost pus pe picioare în anul 2014 și reprezintă o experiență interesantă prin natură, experiență de două ore, timp în care trenul parcurge doar 20 de kilometri, de la Teaca la Comlod.
Dealurile vizitate adesea de animalele sălbatice, drumul prin pădure și tunelul din vegetație fac ca această experiență să merite pe deplin, mai ales pe timp de vară. Să nu mai punem la socoteală faptul că la final de drum, în Comlod te așteaptă un spectaculos castel, al familiei nobiliare Teleki.
Pentru a crește, proiectul are nevoie însă de investiții masive, atât în linia îngustă de cale ferată, care ar trebui reabilitată, cât și în castelul de la Comlod, care se poate transforma într-o adevărată atracție turistică, dacă este salvat de la prăbușire.
Volutarii proiectului au anunțat, pe pagina de Facebook a mocăniței, că autoritățile județene se vor implica și vor sprijini demersul. Cum? Vom afla în viitorul foarte apropiat.
„Astăzi (n.r. ieri) am participat la o întâlnire cu președintele de Consiliu Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, pentru a-i prezenta proiectul mocăniței și pentru a discuta despre soluțiile în vederea reabilitării Castelului Teleki de la Comlod. În acest sens, avem tot sprijinul dânsului, iar zilele următoare vom veni cu noutăți”, anunță voluntarii pe rețeaua de socializare.
Foto: Cristian Silași