Târgul de purici organizat de Clubul Lions Bistrița și-a deshis porțile în această dimineață. De pe tarabele din curtea Muzeului Județean aveți ocazia să cumpărați o mulțime chilipiruri, decorațiuni, electronice sau electrocasnice. Nu lipsesc cărțile, discurile vechi, vesela.
„Timp de aproape 100 de ani s-a tot vorbit de economia liniară, pe principiul Producem, consumăm, aruncăm. Iată că mai nou vorbim despre economia circulară. Producem, consumăm și refolosim / recondiționăm. Trebuie să ne reorientăm spre economia criculară. Am adus la Târgul de purici produse și bune, dar și frumoase și utile. Facem un apel către toți cetățenii din Bistrița să vină și să cumpere”, a transmis Floare Gaftone, voluntar al Clubului Lions, cu prilejul ceremoniei de deschidere.
Banii încasați din vânzarea chilipirurilor de la Târgul de Purici din Bistrița vor fi utilizați în proiectele caritabile ale Clubului Lions Bistrița.
Anul viitor se împlinesc 10 ani de la organizarea Târgului de Purici în Bistrița și 20 de ani de la înființarea Clubului Lions Bistrița.
În organizarea Târgului de Purici s-au implicat în acest an și voluntarii de la Clubul Rotary Nosa, dar și juniorii Clubului Lions – organizați în Clubul Leo.
„În anul în care eu am devenit președinte, am primit un voucher de 1000 de euro, ca să vizitez Târgul de purici din Sankt Pölten. La ei proiectul împlinește cred 53 de ani. Colegii noștri din Austria ne-au explicat că Târgul de purici reprezintă pentru ei o foarte importantă sursă de venituri pe care le utilizează apoi în proiectele caritabile.
Ne-a plăcut tuturor ideea. Iar atunci când am ajuns eu președinte la Lions, am propus acest târg. Majoritatea au fost de acord. Unii au subliniat că va fi foarte greu. Mai ales la mentalitatea de aici, unde lumea își închipuie imediat că în spatele unui astfel de târg se ascunde ceva necurat. Din fericire, nu mai avem de-a face cu asemenea mentalități. Bistrițenii s-au convins de seriozitatea și profesionalismul nostru.
Avem deja 9 ani de târg. Anul trecut am făcut două ediții, dar le-am numit ediția 8 și 8Bis. Iar pe lângă tirul de chilipiruri pe care îl primim anual de la colegii din Sankt Pölten, am adus produse și din Eisenstadt”, ne-a explicat Olimpiu Cocian, coordonatorul Târgului de Purici.
Târgul de purici de la Muzeul Județean se poate vizita astăzi, până la ora 18.00, dar și și sâmbătă între orele 09.00 – 18.00 sau duminică între 09.00 – 14.00.
Din punt de vedere ECO nu-I cusar deloc ! Celelalte actiuni Lions sunt de toata lauda.
Bine ca esti tu cusar comentator de doi bani.
Gunoiul austriac e delicatesa de lins a romanilor…(ma refer la vesela)
Paradoxul austriac este că acest lucru este valabil și pentru austrieci, aceștia cumpărându-și pentru „a linge” propriul gunoi la Flohmarkt, „Târgul de Purici” austriac, în valoare de 100.000 de euro. Și acest târg are loc de peste 50 de ani.
Paradoxul românesc este că putem deversa din gură sau din pix, ascunși după pseudonime, mult gunoi, fără să judecăm și fără sa fim deranjați la nasul nostru fin.
oare nu se putea cu produse provenite din tara noastra? adica ce nu le mai trebe la roamani? de ce de la austrieci? doar intrebam. sa intelegem