Unul dintre cei mai iubiți sași bistrițeni, Michael Anders Kraus, a plecat la cer, după ce ultima perioadă și-a petrecut-o într-un spital vienez. Plecat din țară de decenii, acesta a pus umărul la fondarea muzeului sașilor de la Viena și a sprijinit trimiterea de ajutoare umanitare în România.
Michael Anders Kraus s-a stins astăzi, după ce ultima perioadă și-a petrecut-o într-un spital din Viena. Acesta avea 82 de ani și era unul dintre cei mai iubiți sași bistrițeni.
Potrivit revistaflacăra.ro, Michael Anders Kraus s-a refugiat în Austria în 1944, însă a rămas iremediabil legat de România și Bistrița. În 1989, cu ajutorul asociației sașilor din Austria a trimis în România un tren cu 26 de vagoane pline cu bunuri și alimente pentru români.
Acesta era pasionat de păstrarea culturii săsești și a pus umărul la fondarea muzeului sașilor din Viena. Mai mult, acesta era custode al unei secțiuni rezervate păstrării culturii săsești.
A suferit alături de bistrițeni când în 2008 a văzut simbolul Bistriței cuprins de flăcări. S-a agitat cât a putut să strângă bani pentru refacerea Bisericii Evanghelice.
În Austria a muncit într-o țesătorie, după Revoluție într-o cafenea, pentru ca mai apoi să primească de la un austriac un restaurant pe mână. A pus pe picioare o firmă de construcții și a deschis o galerie de artă pentru lucrările celor peste 30 de artiști români stabiliți în Austria.
Dumnezeu să-l odihnească în pace!