0.1 C
Bistrița
duminică, noiembrie 24, 2024

Noile meniuri din HORECA, făcute ”după ureche”. Dolha (OJPC BN): ”Nu corespund cu ce e în farfurie!”

Meniurile din localuri trebuie să conțină detalii explicite despre ceea ce se află în preparatele servite. Legea a intrat în vigoare la mijlocul lunii martie. ”Unii au descărcat meniuri de pe diferite site-uri! Fără să aibă o legătură cu ce e în farfurie!” a declarat șeful OJPC, Stelian Dolha.

Din data de 15 martie, restaurantele și unitățile de alimentație publică sunt obligate să treacă în meniu ingredientele fiecărui preparat, cantitatea acestora, dar și valorile nutriționale. Cei care nu se conformează, sunt pasibili de amenzi.

Începând de astăzi veți ști exact ce mâncați! Restaurantele, obligate să includă în meniu ingredientele și să spună cât îngrașă

Înainte ca legea să intre în vigoare, 44 de operatori din HORECA au avut o întâlnire la sediul Prefecturii, discutând tocmai despre aceste aspecte.

Protecția Consumatorilor BN, la întâlnire cu reprezentanții HORECA: „Lecții de conduită” și avertismente

În cadarul ședinței de Colegiu Prefectural, inspectorul șef al OJPC BN a explicat că mulți operatori au încercat să se conformeze. Însă, au ajuns să descarce de pe internet meniuri care nu au legătură cu ce e în farfurie.

”În ce privește meniurile din localurile de alimentație publică, unii scriu în el…după ureche. Iau de pe diferite site-uri informații aiurea. Au cerut unor firme să le facă meniuri, fără ca ceea ce scrie în meniu să corespundă cu ce e în farfurie. Dau o grămadă de bani și se trezesc că meniurile sunt greșite.

Dacă intrau pe nutrimeniu, un site care le spune cum să-și facă meniul, totul era bine. Dar așa, au un meniu care nu corespunde ordinului. Și vin la noi, și realizează că au dat bani firmelor, dar meniurile nu le sunt bune.

Noi am postat pe pagina noastră de Facebook informații cu ce trebuie să cuprindă meniurile. Vom avea totuși o perioadă de tatonare, de consiliere. Și abia apoi vom merge pe sancțiuni. 

Și le-am mai spus că TOT ceea ce e în farfurie trebuie să existe în blocul alimentar. NU să îl aduci din altă parte” a explicat Stelian Dolha.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Care lege? Acesta este un ORDIN ȘI NU O LEGE! Știți care este diferența dintre ele? Postați vă rog ACORDUL UE (documentul care atestă că s-a primit undă verde de la UE pentru implementarea acestui Ordin) cu privire la acest Ordin și documentele justificative care demonstrează că acest Ordin este conform cu Legislația Europeană în vigoare. Pe lângă acestea, postați vă rog un meniu din orice restaurant/pizzerie/unitate Horeca din UE sau de oriunde din lume (și aici nu vorbesc despre „calorie counts” pe care operatorii economici din Horeca care au mai mult de 20 de locații din SUA sunt obligați să le afișeze și nici despre „Calorie labelling on menus” pe care marii operatori economici (peste 250 de angajați) din Horeca din UK trebuie să le afișeze ci vorbesc despre mici afaceri de familie, restaurante și pizzerii care au 0 sau doar 1-2 angajați). Suntem curioși să vedem unde anume, sub ce formă și în ce măsură se aplică astfel de reguli/regulamente aberante.
    Cu mulțumiri,
    O mână de cetățeni ai Uniunii Europene!
    PER ASPERA AD ASTRA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Noua colecție de iarnă, la DYA Cool Fashion: Se poartă gecile și paltoanele cu gulere de blană! Găsiți inclusiv mărimi mari 6XL sau 60-62

Magazinul DYA COOL FASHION este cunoscut în rândul bistrițencelor că aduce haine de calitate, elegante sau...

MATEROM AUTOMOTIVE angajează Facturist organizat și atent la detalii

Compania MATEROM AUTOMOTIVE este în căutarea unui Facturist organizat și atent la detalii, pentru a se alătura echipei noastre. Vei fi responsabil/ă de gestionarea activităților legate de facturare, înregistrarea documentelor contabile și menținerea unei comunicări eficiente cu clienții și colegii.

O armă reală – PREMIUL oferit de Poligon Tactical Defense Bistrița la concursul care marchează primul an de existență

Singurul poligon de trageri indoor din județ s-a deschis acum un an, la Bistrița. Dar băieții...