2.9 C
Bistrița
luni, decembrie 23, 2024

Marți 13…?!? Ghinionul poate fi prevenit!

Este marți, 13 noiembrie, o zi sinonimă cu ghinionul, pentru cei mai mulți dintre bistrițenii superstițioși. Din fericire, există specialiști care ne demonstrează că ghinionul poate fi prevenit, și chiar învins:

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă s-a raliat iniţiativei derulată la nivel european, astfel încât, în fiecare zi de marţi 13, organizează în municipiul Bucureşti şi în judeţele ţării „Ziua Informării Preventive”.

Desfăşurate sub sloganul „Preveniţi ghinionul”, având ca logo pisica neagră, activităţile informativ-educative ce vor avea loc cu această ocazie, cu sprijinul E.ON România, urmăresc conştientizarea cetăţenilor asupra pericolelor la care se pot expune în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice tipurilor de situaţii de urgenţă.

Ziua Informării Preventive” este o ocazie pentru ca Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bistrița” al județului Bistrița-Năsăud şi subunităţile acestuia să îşi deschidă porţile pentru toţi cei care doresc să se familiarizeze cu specificul profesiei noastre.

Astfel, între orele 09:00 – 15:00, vizitatorii vor putea vedea tehnica de intervenţie cu care echipajele serviciilor profesioniste participă la misiunile de salvare. Totodată, programul Zilei Informării Preventive va mai cuprinde:

  • Lecții deschise la următoarele unități școlare din județul Bistrița-Năsăud: Școala Gimnazială „Dariu Pop” Măgura Ilvei, Școala Gimnazială Nușeni, Școala Gimnazială Arșița și Școala Gimnazială „Grigore Silași” Beclean;
  • Exerciții demonstrative de stingere, descarcerare și acordare de prim ajutor;
  • Organizarea unor Puncte de Informare Preventivă în cadrul școlilor;
  • Distribuire de pliante privind reacția elevilor pe timpul apariției unei situații de urgență.

IGSU a încheiat, în anul 2012, un parteneriat de colaborare cu E.ON România, intitulat „Împreună pentru siguranţă”, ale cărui principale obiective constau în derularea unor campanii de informare menite să conştientizeze cetăţenii asupra pericolelor la care se expun în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice situaţiilor de urgenţă, crearea comportamentului preventiv şi atitudinii proactive în rândul comunităţii în vederea reducerii semnificative a numărului victimelor.
În baza acestei colaborări, cei doi parteneri au implementat la nivel naţional campaniile „F.O.C – Flăcările Omoară Copii”, „R.I.S.C. – Renunţă! Improvizaţiile sunt Catastrofale”, „Siguranţa NU e un joc de noroc!”, „Mai bine previi, decât să nu fii”, „Nu tremur la cutremur” – se precizează într-un comunicat al Compartimentului Informare și Relații Publice din cadrul ISU „BISTRITA”.

Ghinionul poate fi prevenit! Fiţi prevăzători!

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

MasterFoam angajează tehnicieni mentenanță și stivuitoriști! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Compania MasterFoam din Șieu Măgheruș caută tehnicieni mentenanță și stivuitoriști. Fan Courier are nevoie de curieri în Bistrița și Sângeorz-Băi. RCB Electro angajează pentru o perioadă nedeterminată electrician și gestionar depozit. NOI locuri de muncă, la Clinica Sanovil: 

FOTO – Arimar Construct Năsăud vine cu un nou serviciu: Toaletare și tăieri arbori – la cerere

Specialiștii companiei de demolări Arimar Construct din Năsăud s-au gândit să ofere un nou serviciu locuitorilor...

Vrei ochelari noi de la Iana Optic de sărbători? Grăbește-te, închid în perioada sărbătorilor

Iana Optic e magazinul preferat de optică al multor bistrițeni, de aproape 20 de ani. Rame...