1.3 C
Bistrița
vineri, noiembrie 22, 2024

VIDEO – Marius Negrea dă cărțile pe față în cazul blocului de pe Crinilor, care i-a adus o condamnare cu executare. Cum a intrat DNA pe fir:

Marius Negrea se numără printre puținii dezvoltatori imobiliari care a primit o pedeapsă cu executare, după ce nu și-a respectat autorizația de construire la blocul de pe strada Crinilor. Acesta a scăpat de pedeapsă la Curtea de Apel Cluj, care a constatat prescrierea faptelor. Prezent la Bistrițeanul Live, investitorul a vorbit despre cum a ajuns să fie judecat, dar și despre o cercetare, cu interceptare, desfășurată de DNA.

Prezent la Bistrițeanul Live, dezvoltatorul imobiliar Marius Negrea a vorbit pentru prima dată despre dosarul penal care i-a adus o condamnare în 2020, după ce nu a respectat autorizația de construire în cazul blocului construit pe strada Crinilor.

Tribunalul Bistrița-Năsăud l-a condamnat pe Marius Negrea la un an de închisoare cu executare. Ulterior, în toamna anului 2021, Curtea de Apel Cluj a constatat prescrierea faptei, astfel că omul de afaceri a scăpat de pedeapsă.

De unde a pornit totul:

În 2015, Poliția Locală a municipiului Bistrița l-a amendat pe Marius Negrea cu 10.000 de lei pentru că la blocul de pe strada Crinilor nu s-a respectat autorizația de construcție. Odată cu aplicarea amenzii, Poliția Locală a dispus oprirea lucrărilor. Însă Marius Negrea a continuat să construiască.

Poliția Locală a mers mai departe și a făcut o plângere penală, care s-a transformat într-un dosar penal și o trimitere în judecată. Marius Negrea a fost trimis în judecată în 2018. Dosarul s-a judecat la Tribunalul Bistrița-Năsăud.

Întrebat la Bistrițeanul Live dacă a construit două etaje ilegal la blocul de pe Crinilor, Marius Negrea a spus că cele două etaje care i-au adus o condamnare NU au fost ridicate ilegal. Și asta pentru că Planul Urbanistic General i-ar fi permis să ridice o clădire cu 10 etaje.

„Cred că am făcut o greșeală că am tăcut atâta timp. Am tăcut la vremea respectivă, și în 2015 și în anii de după, pentru că credeam că dacă o să vorbesc, o să-i deranjez pe mai marii din Primăria Bistrița. Ceea ce până la urmă oricum s-a întâmplat. La momentul respectiv, în 2015, mie mi-a fost interzis să construiesc conform regulamentului de urbanism în vigoare, de către funcționari din Primăria Bistrița”, a explicat Marius Negrea.

În răspunsul primit de dezvoltator se specifică faptul că nu i se poate emite certificat de urbanism pentru obiectivul solicitat, adică blocul de pe Crinilor. Motivul? Secretarul municipiului, Floare Gaftone, refuză semnarea, „considerând investiția propusă ca nefiind oportună pentru zona unde se dorește edificarea imobilului”.

„Judecătorii de la Cluj în momentul în care au văzut sentința de la Bistrița cred că au rămas uimiți. (…) Mi-am făcut dreptate singur. Am zis eu construiesc, iar când ajung la P+10 mă opresc, că atât îmi dă voie legea. M-am oprit la P+12, știam că atât îmi dă voie legea”, spune Marius Negrea, care recunoaște că nu a respectat autorizația de construcție.

Culmea, tot în 2015 un alt constructor a fost prins de Poliția Locală că nu respecta autorizația de construcție. Însă acela a primit ordonanță de neîncepere a urmăririi penale, pentru că fapta nu există.

Cum a ajuns DNA să-i asculte pe fostul primar Crețu și arhitectul-șef Monica Pop:

Marius Negrea a mai dezvăluit o informație cel puțin interesantă. Blocul de pe strada Crinilor a fost inclusiv în centrul unei anchete instrumentate de DNA.

În 2015, procurorii DNA l-au interceptat atât pe Marius Negrea, cât și pe fostul primar Ovidiu Crețu. Dar și pe arhitectul-șef Monica Pop, pe șeful de la Juridic, Dumitru Cincea și pe Amalia Cuzdriorean, consilier superior în cadrul Serviciului Urbanism. DNA a clasat dosarul.

„Discuțiile erau că Marius Negrea ar fi fost favorizat de Ovidiu Crețu și Monica Pop, ceea ce nu este adevărat. În schimbul favorizării ar fi primit foloase necuvenite, ceea ce nu este adevărat”, a mai spus Marius Negrea.

 „Au reieșit indicii că primarul Bistriței, Ovidiu Crețu, și Pop Monica, arhitectul șef al municipiului susțin interesele dezvoltatorului imobiliar Marius Negrea, căruia i se permite ridicarea unei construcții, cu încălcarea dispozițiilor legale și a PUZ-ului, precum și remiterea unor foloase necuvenite, motiv pentru care în cauză au fost solicitate și autorizate măsuri de supraveghere tehnică, cu privire la persoanele menționate. Din convorbirile interceptate a reieșit că într-adevăr Negrea Marius părea să construiască un imobil cu mai multe nivele în Bistrița, la nivelul funcționarilor din primăria bistrița existând diferențe de opinie”, se mai arată în ordonanța de clasare primită de Marius Negrea.

Acesta mai spune că printre persoanele interceptate de DNA nu s-a numărat și secretarul general al municipiului Floare Gaftone, dar și că a avut o discuție cu arhitectul-șef Monica Pop, care i-ar fi spus că secretarul municipiului a amenințat-o că în eventualitatea cazului în care o să elibereze certificat de urbanism pentru P+10 o să „fie dați la DNA”.

„Îmi făceau și socotelile (n.r. discuții interceptate): Ce e pentru el 3.000 de euro amenda, când el câștigă 100.000 de euro dintr-un nivel”, completează dezvoltatorul.

Acesta a insinuat că cel trimis să adune probe pentru a susține acest dosar a fost tocmai fostul șef al Serviciului Urbanism, Ștefan Tamaș.

„Fără supărare, la Marius Negrea s-a lucrat după două PUG-uri – la mai multe dintre proiecte. (…) PUG-urile au fost la secret ani de zile, nimeni nu știa exact. Sunt cereri făcute de arhitecți din Bistrița să li se elibereze copii, nu au primit nimic”, completează dezvoltatorul.

Emisiunea la care a fost invitat Marius Negrea o puteți urmări mai jos:

 

 

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

11 COMENTARII

  1. Imi spune si mie careva cam pe cand o sa mi se elibereze AUTORIZATIA platita de mine in 2007 pentru casa mea D+P+M construita pe terenul proprietate cu acte si avize in regula si cu trei proiecte ? Primaria nu a reusit prin serviciile mult blamate sa imi recunoasca actele de proprietate desi sunt foarte clare si executate de tatal meu Doctor in Drept.
    Tot din 2008 ma judec la JUDECATORIA B-ta pentru o simpla iesire din indiviziune cu trei vecini care au teren doar sub apartamentele din casa veche P+1 si astfel un vecin a reusit sa imi blocheze cu avocat eliberarea actului pe motiv ca nu-i acord gratis o bucate de teren din cel detinut de mine.
    Primaria din acea vreme a pus botul la ilegalitatile cerute de vecin dar si mai grav statul prin Primarie s-a inscris fraudulos sub 250 mp de sub vechiul imobil cu gandul la demolare.
    Era in anul 1977 si asa a ramas pana astazi iar juridicul orasului nu a fost prezent la nici un termen fixat prin citatie.
    Un lucru extrem de grav si neplacut in privinta mea si a familiei cu toate ca traim in Romania capitalista a anilor 2022 unde cica (SIC) este respectata proprietatea privata.
    Nici vorba de asta cel putin pentru mine !

  2. Balane …nu ai autorizatie ,deci?!! Pai nu te laudai matale ca nu-ti mai trebuie? Ca rezolvi in instanta ?!! Unde e pretina matale ,Gaftone…sa te rezolve!!! ?????

  3. Măi Bălane, eu nu mai ințeleg nimica…tu te plângi sau te lauzi? Să nu vină mascații peste tine ca la mafioți…că deh…și tu ești un mafiot imobiliar….cei drept mai mic, dar tot mafiot se cheamă! Nu ai putut să convingi primăria să ” dați-le autorizația” și ție?! Te-a folosit Gaftoana și te-a aruncat ca pe un pre….tiv folosit! Politică…ce mai! Veceauări pe centru mai cauți? Nu de alta dar am un pont….vezi la primărie…că pute tare!

  4. Chiar imni doresc sa vina mascatii si DNA-ul la mine.
    De cand astept o asemenea vizita ca sa-i lamuresc cum stau lucrurile in Primarie la Cartile Funciare etc.
    Stati linistiti ca sunt foarte corect si nu ma tem de absolut nimic sa asa cum am mai zis dar nu sunteti voi pe faza nu am platit nici macar amenda simbolica de 1.000 de lei pe care am primit-o de la Politia locala disciplina in comstructii.
    Tribunalul a sters-o deoarece totul era prescris .
    Fiecare comentac eu ii sugerez sa isi vada de propriile probleme si sa nu fie asa de bucurosi pe necazurile altuia , mai ales ca suntem in plin POST.

  5. Întrebați-l pe Dl. Negrea dacă a respectat vreodată un certificat de urbanism sau autorizație de construcție. La toate blocurile a construit cum a vrut și ulterior a modificat. Luat fiecare bloc bucată cu bucată. Restul e can can.

  6. Domnule” cetitor” greșit, este cel mai corect dezvoltator, totul e struna, se respecta milimetric 😂😂întrebații pe susținătorii acestuia din primărie care n au dat cu subsemnații datorita reclamațiilor acestui individ.
    Sau reclamațiile au fost doar de fațadă poate baga frica in ei și vor lucra după dictarea acestuia și a marelui neproiectant.?
    Știți povestea cu cine sapa groapa……
    Eu Numa zic.

  7. Tupeu mare trebuie să aibe omul asta, soric.
    Vrea să candideze și încearcă să se albească.
    Nu mi ai pune stampila nici eu nici neam de neam pe acest individ.

  8. Oare cât costă albirea ? La TOATE blocurile a construit fără să respecte CUT,POT, regimul de înălțime, etajul RETRAS doar în acte. Luați fiecare bloc construit și autorizațiile de construire inițiale și vedeți ce a ieșit, comparați. Nu-l întreba cum a făcut primul milion. Dacă nu avea tupeu și nesimțire nu-l făcea. Când a trebuit să respecte regulile (vezi Lucian Blaga și Crinilor) a început să facă chei prin primărie și să omoare și caprele vecinilor.

  9. Bălane, nu ți se eliberează autorizația pentru că atunci când ai cerut certificat casa era deja locuibila.
    Tupeu maxim in centru istoric sa faci o casa fara acte.
    Mai termina că deja ești penibil.
    Propovăduiești corectitudinea dar faci invers.
    Acuma cu procesul și vecinul e care îl invoci de o grămadă de ani nu înseamnă că aveai dreptul să incalculi legea in picioare.
    Mai lasa ne că ne ai intoxicat cu casa ta și deja ești penibil rău de tot.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

MATEROM AUTOMOTIVE angajează Facturist organizat și atent la detalii

Compania MATEROM AUTOMOTIVE este în căutarea unui Facturist organizat și atent la detalii, pentru a se alătura echipei noastre. Vei fi responsabil/ă de gestionarea activităților legate de facturare, înregistrarea documentelor contabile și menținerea unei comunicări eficiente cu clienții și colegii.

O armă reală – PREMIUL oferit de Poligon Tactical Defense Bistrița la concursul care marchează primul an de existență

Singurul poligon de trageri indoor din județ s-a deschis acum un an, la Bistrița. Dar băieții...

DELICE PAN angajează inginer tehnolog în industria alimentară. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Brutăria Delice Pan angajează inginer tehnolog în industria alimentară, iar GB Instaplan  caută sudori, instalatori, electricieni și lăcătuși. La Clinica SANOVIL Bistrița este nevoie de farmacist, asistent medical generalist și infirmieră. Oferta completă, mai jos: