Restaurantele din județ, dar și producătorii de la Produs în Bistrița-Năsăud au fost prezenți la Maratonul Resuscitării – Fii pregătit!. Au învățat să acorde primul ajutor, dar au asigurat și mesele voluntarilor participanți, care s-au arătat uimiți de ospitalitatea bistrițeană.
Voluntarii, veniți din toată țara pentru a-i învăța pe bistrițeni să acorde primul ajutor, au avut parte de bucate alese. Asta pentru că cel mai mare maraton al resuscitării din țară, care a atras aproape 3.000 de participanți, a avut susținerea HoReCa și a producătorilor Produs în Bistrița-Năsăud.
Au fost prezenți Pensiunea Terra, Restaurant Gloria Experience, Crama Veche, Hotel Metropolis, Terasa Jacqueline, Cofetăria Cristina, Barista Caffee, Lordinu, Villa Galeria, Casa Doamnelor, Restaurant Mya, Roots Bistro & Caffe, PlanB, Pensiunea Morariu, Restaurant Pizzerie Cavalli, Restaurant Decebal, Gusto Bottega, Taverna Dogarilor, Pasaj, Tonight, Casa cu Bere, Delice Pan, Crama Jelna.
Asociația Produs în Bistrița-Năsăud a fost prezentă cu Punct Gastronomic Local Elena din Deal, Cuptorul lu’ Buna, Carmangeria La Borșanu Romuli, Carmangeria Ruștior, Gridama Fruct Montan, Brânzăria Sângeorzană, Oprea Marina – Brânzeturi din Feldru și Fabrica de Brânzeturi Lunca Ilvei.
Printre bunătățile pe care le-au gustat cei peste 200 de voluntari care au ținut ateliere la Maratonul Resuscitării – Fii pregătit! s-au numărat sărmăluțe tradiționale, gulaș, ciocolată de casă, plăcinte cu brânză și chiar socată.
Unii dintre proprietarii de restaurante au luat parte și ei la atelierele organizate în cadrul Maratonului Resuscitării.
„Pe această cale doresc să le mulțumesc tuturor celor care au răspuns afirmativ la solicitarea noastră și au fost alături de cei peste 220 de voluntari implicați în buna desfășurare a acestui eveniment. Ne bucură că HoReCa a fost atât de receptivă la acest maraton care s-a bucurat de un real succes, iar voluntarii noștri care au participat la desfășurarea evenimentului au apreciat gustul bunătăților oferite de toți prietenii noștri din HoReCa. 2956 de bistrițeni au fost instruiți cum să acționeze și să reacționeze în fața unei situații de urgență, iar media de vârstă a fost de 24.5 ani”, precizează dr. Tiberiu Tudor, șeful UPU-SMURD și organizatorul evenimentului.