ISJ a făcut public planul de școlarizare pentru noul an ce va începe în toamnă. Dacă 26 de clase au fost tăiate din pix, inclusiv cea de Arhitectură de la Liceul de Arte Plastice „Corneliu Baba” și cea de Muzică de la Liceul de Muzică „Tudor Jarda”, în condițiile în care sunt unice în județ, au fost păstrate nu mai puțin de 10 clase de tehnician în activități economice, ceea ce înseamnă că peste 4 ani vom scoate nu mai puțin de 300 de vânzători…
Comerțul e baza?! La asta s-o fi gândit Inspectoratul Școlar Județean când a făcut planul de școlarizare pentru anul școlar 2021-2022? În lista făcută publică aseară târziu apar câteva anomalii, cel puțin ciudate.
Astfel, s-au tăiat din pix în total 26 de clase de la tot atâtea licee din județ. Problema s-a transformat într-un scandal de proporții naționale în momentul în care Liceul de Arte Plastice „Corneliu Baba” s-a trezit fără clasa de Arhitectură, în condițiile în care era singura din județ.
O lovitură similară au primit și viitorii liceeni de la Liceul de Muzică „Tudor Jarda” unde, deși pare greu de crezut, se deființează chiar clasa de Muzică.
În schimb, în noul plan de școlarizare apar nu mai puțin de 10 clase de „tehnician în activități economice”. Ceea ce înseamnă că în următorii 4 ani nu vor mai fi pregătiți muzicieni în Bistrița și nici viitori arhitecți, în schimb vor fi specializați în jur de 300 de vânzători.
Inspectoratul Școlar a fost darnic și cu profilul științele naturii, fiind aprobate 9 clase pentru următorul an școlar.
Mai puteți citi:
https://www.bistriteanul.ro/scandalul-claselor-de-la-arhitectura-si-muzica-a-ajuns-la-ministrul-educatiei-se-cere-demiterea-lui-muresan/