0.8 C
Bistrița
vineri, noiembrie 22, 2024

„Magia” MIS Grup: constructorul are 8 șantiere doar în Bistrița, pe care le ține în spate cu doar 150 de angajați

Cu 150 de angajați, în medie, constructorul MIS Grup are de dus în spate nu mai puțin de 8 șantiere doar în municipiul Bistrița. Mai are de construit anul acesta o școală în Constanța, un bazin de înot, o școală și de modernizat mai multe străzi la Sîngeorz-Băi. Tot anul acesta, tot cu cei 150 de angajați are de extins apa și canalizarea în 3 comune și de construit o grădiniță la Șanț.

Constructorul MIS Grup pare să fi descoperit secretul clonării angajaților săi. Altfel, nu reușim să înțelegem cu poate să țină în spate nu mai puțin de 8 șantiere doar în municipiul Bistrița, cu doar 150 de angajați. MIS Grup are, potrivit site-ului oficial, 150 de angajați. Pentru anul 2020 a declarat, la ANAF, 172 de angajați.

Într-un răspuns oferit de Primăria Bistrița se precizează faptul că MIS Grup are următoarele șantiere deschise în municipiu:

  • Drum de acces și utilități aferente Complexului Sportiv Polivalent
  • Linie verde de transport public
  • Reabilitarea și modernizarea Colegiului Tehnic „Grigore Moisil” (3 corpuri de clădire!)
  • Reabilitarea și modernizarea Școlii Gimnaziale „Lucian Blaga”
  • Reabilitarea și modernizarea Școlii Gimnaziale nr. 1
  • Restaurarea Bisericii Evanghelice
  • Complexul Sportiv Acvatic
  • Stație de epurare și conducte de canalizare în Slătinița

Ei bine, la mai toate obiectivele s-a cerut prelungirea termenului de finalizare a lucrărilor. Acest lucru nu s-ar datora numărului insuficient de angajați cum am bănui. Cel puțin nu asta susține Primăria Bistrița:

„Prelungirea termenelor contractelor s-a datorat, în general, solicitării constructorului de a revizui documentația tehnică, în urma situației de la fața locului, relevate după etapa desfacerilor premergătoare lucrărilor de reabilitare, a perioadelor de timp friguros în care nu au putut fi executate unele lucrări, precum și a întârzierii livrărilor materialelor în contextul pandemiei Covid-19”.

Alte 6 contracte importante îi așteaptă pe cei 150 de angajați

Acestea nu sunt singurele contractele semnate de curând de MIS Grup cu autoritățile publice locale. Constructorul din Anieș trebuie să construiască anul acesta o școală tocmai în județul Constranța (contract de 16,7 milioane de lei semnat în decembrie)

De asemenea, are de ridicat un bazin de înot, o școală gimnazială și de modernizat niște străzi în Sângeorz-Băi. Toate trei contractele au fost semnate în toamna anului trecut ( bazinul de înot – 11,7 milioane de lei, școala – 6,6 milioane de lei, străzile – 1,2 milioane de lei).

Și la Șanț constructorul are de făcut o grădiniță pentru 2,4 milioane de lei. De asemenea, în decembrie, MIS Grup a mai pus mâna pe un contract care îi va aduce în conturi nu mai puțin de 38 de milioane de lei. Contractul semnat cu Aquabis va implica și logistică importantă, dar și un număr însemnat de angajați. Acesta presupune asigurarea de apă și canalizare în Braniștea, Ciceu Mihăiești și Petru Rareș.

Foto: MIS Grup Facebook

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

7 COMENTARII

  1. Păi, ce se întâmplă cu reabilitarea CNLR? Au abandonat-o de tot? Au reziliat contractul sau l-a ascuns Primăria? 1700 de elevi au redus timpul de școlarizate cu 20% deja de un an și pe „șantier” nu se lucrează deloc. Nu mai punem la socoteală că Primări le-a dat termen pentru zugrăvit mai mare decât a durat construcția acum 100 de ani. De un an de zile e acoperit cu carton asfaltic și nu lucrează nimeni. Indolență, nesimțire, abuz!

  2. Raspunsul e foarte simplu de dat. Cei 172 de oameni sunt angajati permanent cu carte de munca inregula. Aici se regaseste personalul TESA si in general mecanicii de intretinere si cei de pe utilaje si masini. In rest se foloseste, la scara mare, munca la negru si datu de lucrari in subantrepriza. Asa fac cam toti constructorii.

  3. Cititnd istoricul cladirii CNLR http://www.cnlr.ro/?pagina=2 am observat ca:
    – in 8 aprilie 1908 au început lucrările la fundaţie,
    – la 20 ianuarie 1909 s-a încheiat acoperişul din eternit
    – la 3 iunie 1909 au început lucrările la încălzirea centrală cu aburi, în antrepriza firmei „Becsky şi Toth” din Budapesta
    (serviciu externalizat:) )
    – in 1910 a început mobilarea clădirii de către fabrica de mobilier şcolar H. Uhlmann
    – in toamna anului 1911 s-a dat în folosinţă această clădire.
    Deci constructia de la 0 (adica de la sapat fundatia fara buldoexcavatoare) la gata cu tot cu mobilier a durat 3 ani? Cu tehnologia care exista la acea vreme? MIS Grup in ce an a inceput renovarile? Intreb asa, nu pentru mine, pentru un prieten. Ca nu au nicio sansa sa termine lucrarea la viteza care o au anul acesta!

  4. Corupție la nivel mare păi firma asta de pocaitii fără de Dumnezeu își bate joc de oameni simpli că de cei ce le oferă contracte, primari si consiliu judetian le oferă comisioane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Noua colecție de iarnă, la DYA Cool Fashion: Se poartă gecile și paltoanele cu gulere de blană! Găsiți inclusiv mărimi mari 6XL sau 60-62

Magazinul DYA COOL FASHION este cunoscut în rândul bistrițencelor că aduce haine de calitate, elegante sau...

MATEROM AUTOMOTIVE angajează Facturist organizat și atent la detalii

Compania MATEROM AUTOMOTIVE este în căutarea unui Facturist organizat și atent la detalii, pentru a se alătura echipei noastre. Vei fi responsabil/ă de gestionarea activităților legate de facturare, înregistrarea documentelor contabile și menținerea unei comunicări eficiente cu clienții și colegii.

O armă reală – PREMIUL oferit de Poligon Tactical Defense Bistrița la concursul care marchează primul an de existență

Singurul poligon de trageri indoor din județ s-a deschis acum un an, la Bistrița. Dar băieții...