Unul dintre cele mai mari proiecte pe mediu din România și chiar și din Europa, amenajarea râului Bistrița și consolidarea barajului de la Colibița este în continuare în stand by. Se pare că proiectul a fost stopat chiar la Comisia Europeană, de către ONG-uri, care susțin că lucrările n-ar fi prietenoase cu mediul.
Nu mai puțin de 234 milioane de lei ar urma să fie investite la Colibița și în amenajarea râului Bistrița Ardeleană, în cadrul unuia dintre cele mai importante proiecte de mediu din țară.
Se dorește reabilitarea barajului de la Colibița, dar se pregătesc și lucrări de protecție împotriva inundațiilor și amenajare a albiei râului Bistrița Ardeleană pe mai bine de 20 de kilometri.
Proiectul este însă în stand by, după ce mai multe ONG-uri locale și naționale l-au contestat tocmai la Comisia Europeană, care a cerut mai multe clarificări și lămuriri ministerului Apelor și Pădurilor, condus de bistrițeanul Ioan Deneș. Mai multe despre acest subiect puteți citi AICI.
Președintele Consiliului Județean Radu Moldovan spune că proiectul a fost practic măcelărit de contestațiile ONG-urilor. Cu toate acestea, ar fi șanse ca până la finalul anului să se dea drumul la lucrări.
„Proiectul a fost măcelărit de contestațiile ONG-urilor. Contestația a fost una majoră de oportunitatea acestei investiții. Încă sunt discuții intre autoritatea de management și Comisia Europeană. Ioan Deneș mi-a spus că au trimis ultimele clarificări la contestațiile depuse de ONG-uri și speră ca până la finalul anului să dea drumul la lucrări. Avem banii alocați și oameni care contestă”, a declarat președintele Consiliului Județean, într-o emisiune la postul AS Tv.