Lucrările de reabilitare și modernizare a Secției de Boli Infecțioase de pe Alba Iulia au fost stopate. Motivul? Pandemia de COVID-19! Președintele CJ BN și-a cerut iertare pacienților internați acolo pentru condițiile din spital. CÂND s-ar putea relua lucrările:
La începutul lunii noiembrie 2019 s-a semnat contractul de reabilitare și modernizare a Secției de Boli Infecțioase de pe Alba Iulia.
Acolo funcționează nu doar secția de boli infecțioase, ci și dermatovenerologie, oncologie, recuperare medicină fizică, balneologie și un Laborator de Radiologie.
Ce lucrări trebuiau făcute practic:
- Consolidarea, repararea și restaurarea elementelor de structură ale clădirilor;
- Reabilitarea termică integrală a fațadelor, planșeelor și a interioarelor;
- Refacerea integrală a instalațiilor electrice, sanitare și termice;
- Înlocuirea tâmplăriei interioare.
Doar că, pandemia de COVID-19 a încurcat planurile, iar lucrările au fost puse pe stand by.
În cadrul unei conferințe online, președintele CJ BN și-a cerut scuze pacienților internați la secțiile de pe Alba Iulia. A spus și când se vor relua lucrările.
„Au fost câteva discuții în ultima perioadă și vreau, în numele nostru, al Consiliului Județean, să cer scuze cetățenilor care nu au neapărat cele mai bune condiții în Secția de Boli Infecțioase de pe Alba Iulia. Vreau să precizez că secția de pe Alba Iulia funcționează într-o clădire veche de 130 de ani. Ea era într-un amplu proces de reabilitare și modernizare. Datorită acestei apariții a pandemiei de coronavirus, proiectul a fost suspendat, lucrările au fost suspendate pentru că a trebuit să punem întrega clădire la dispoziție pentru tratarea pacienților depistați pozitiv cu COVID-19. Imediat după ce vom depăși, cu ajutorul Bunului Dumnezeu, această situație, vor continua lucrările de reabilitare și modernizare”, a explicat Radu Moldovan.
Tot în cadrul „piedicilor” puse de pandemie se află și schimbarea tuturor paturilor din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bistrița.
„Noi am făcut un parteneriat cu Ministerul Sănătății. Am pus 7,6 milioane de lei și am achiziționat o parte din paturi, iar Ministerul Sănătății trebuia să pună alte cinci milioane de lei pentru a putea schimba toate cele 950 de paturi. Dar din cauza pandemiei, fondurile de la Minister au mers spre achiziția de aparatură necesară pentru acest lucru. Sper ca la rectificarea bugetară din vară, Ministerul Sănătății să-și facă partea sa și să pună diferența de 5 milioane de lei ca să putem schimba paturile, cu noptiere, cu tot ce trebuie, de pe toate secțiile spitalului”, a mai subliniat Radu Moldovan, președintele CJ BN.