Tot mai multe centre de vaccinare din țară se închid din cauza lipsei de interes pentru imunizare. Și la noi în județ vor fi puse lacăte pe unele centre. De asemenea, interesul pentru vaccinarea copiilor este scăzut…
Tot mai puține persoane decid să se vaccineze anti-COVID. Astfel, tot mai multe centre din țară se închid.
La noi în județ urmează să fie puse lacăte pe trei centre.
„Momentan nu am putut închide deoarece sunt persoane programate. Dar mâine vom închide unul din cele două centre de vaccinare din Beclean. Iar de la 1 martie vom închide centrele din Prundu Bârgăului și cel din Teaca”, a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, șefa DSP BN, Anca Andrițoiu.
Situația la final de ianuarie arăta așa:
Din 26 ianuarie 2022 s-au putut vaccina și copiii cu vârste între 5 – 11 ani.
Dacă în prima săptămână s-au vaccinat 31 de copii, numărul acestora nu a crescut cu mult.
„Până acum avem 54 de copii vaccinați, din această categorie de vârstă. Vin câte unul, câte doi pe zi. Doze de vaccin sunt pentru ei”, a explicat Anca Andrițoiu.
Conform informațiilor furnizate de Prefectură, ieri, situația vaccinărilor la nivelul județului arăta așa:
- Vaccin administrat până în prezent: 205.496 doze;
- 43 de persoane vaccinate în 12.02.2022 (8 cu doza 1, 15 cu doza 2 și 20 cu doza 3);
- Totalul numărului de persoane vaccinate cu cel puțin o doză este 107.159;
- Totalul numărului de persoane vaccinate cu schemă completă este 106.979;
- Totalul numărului de persoane vaccinate cu doza a treia este 28.201;
Te rog frumos termina cu stirile astea provaccinare ! Urmeaza-i pe parintii tai sau pe sora ta macar si fi pocaita ! Lasa vrajeala , nu mai incerca sa agiti apele !
imunizare sf [At: DA ms / Pl: ~zări / E: imuniza] 1 Proces prin care un organism devine nereceptiv la o boală microbiană în urma unui tratament sau a faptului că a avut în trecut această boală. 2 (Pex) Transformare a cuiva care devine insensibil la un rău.
IMUNIZÁ, imunizez, vb. I. Tranz. și refl. A face sau a deveni imun în urma unui tratament sau prin faptul că a avut în trecut aceeași boală la care este expus în prezent. – Din fr. immuniser.
IMÚN, -Ă, imuni, -e, adj. Care prezintă imunitate; care nu poate contracta o anumită boală infecțioasă. – Din fr. immun, lat. immunis.