Persoanele care își schingiuiesc sau omoară animalele riscă să fie condamnați la închisoare până la șapte ani. Parlamentul a adoptat legea care reglementează violența împotriva animalelor.
Cei care supun oricăror terori animalele de companie riscă să facă închisoare. În pachetul legislativ se regăsesc mai multe puncte pentru care persoanele pot fi judecate după ce își bat și omoară animalele sau organizează lupte de animale și le supun zoofiliei.
Conform legii, „constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă: a) intervenţiile chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative, cum ar fi codomia, cuparea urechilor, secţionarea corzilor vocale, ablaţia ghearelor, coltilotul ciocului şi dinţilor; b) despărţirea puilor de mamă până la vârsta de minimum opt săptămâni de viaţă în vederea comercializării, exceptând îndepărtarea puilor de mamă înainte de perioada minimă specifică speciei pentru înţărcare; c) folosirea de animale vii pentru dresajul animalelor sau pentru a le controla agresivitatea, dacă le creează suferinţă”.
De asemenea, „constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la un an la 5 ani sau cu amendă: a) folosirea animalelor sălbatice aparţinând subîncrengăturii vertebrate, indiferent de gradul de îmblânzire, născute în captivitate sau capturate din natură, în spectacole de circ, circuri ambulante, caravane şi trupe de artişti ambulanţi, precum şi în orice alte tipuri de spectacole; b) folosirea armelor cu tranchilizant asupra animalelor în alte situaţii decât pentru imobilizarea acestora; c) practicarea tirului pe animale domestice sau pe animale sălbatice captive; d) rănirea cu intenţie a animalelor”.
Închisoare de până la șapte ani
Deputaţii au mai stabilit că „va constitui infracţiune şi se va pedepsi cu închisoare de la 2 la 7 ani: a) uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept; b) schingiuirea animalelor; c) organizarea de lupte între animale sau cu animale; d) zoofilia”.
După o condamnare, instanța poate să dispună ca persoana în cauză să nu poată deține animale pentru o perioadă între un an și cinci ani.
În cazul în care animalul este ucis pentru autoapărare sau se decide sterilizarea acestuia, nu se consideră infracțiuni.
Foarte bine.
Dar câini din ograda unora care sunt înfometați, maltratați , cine verifica?
O sa ramânem fara ciobani!
Aia saracii duc o viata grea singuri pe munte…..daca întelegeti ce vreau sa zic….