0.4 C
Bistrița
miercuri, ianuarie 22, 2025

Lecția de solidaritate de la Arcalia! Cum s-a mobilizat o comunitate întreagă pentru un târg caritabil special, presărat cu produse lucrate manual și o piesă de teatru

Căminul cultural din Arcalia s-a animat ieri  cu cea de-a patra ediție a Târgului caritabil de Crăciun. Copiii din comunitatea locală au confecționat aranjamentele, iar gospodinele au croșetat ciorapi și au făcut plăcinte. Târgul a fost presărat cu colinde și chiar și o piesă de teatru.

La căminul cultural din Arcalia, aseară, s-a desfășurat ediția a IV-a a Târgului caritabil de Crăciun, un eveniment dedicat susținerii lucrărilor de construcție ale Centrului de Îngrijiri Paleative Pediatrice „Sfântul Hristofor” din Apahida. Acțiunea a reunit comunitatea locală, voluntarii, copiii și autoritățile, care, prin donații și vânzarea ornamentelor realizate manual, au contribuit la această cauză nobilă.

Concertul caritabil a fost organizat de preotul Ovidiu Toma, cu sprijinul autorităților locale, al comunității și al instituțiilor culturale precum Centrul Cultural „Sfântul Vasile cel Mare” și Biblioteca „Arhimede”. În deschiderea evenimentului, preotul a subliniat importanța proiectului:

„Ce se întâmplă la Apahida de o bună bucată de vreme este un proiect extraordinar. Se construiește un centru de îngrijiri paleative pentru copii bolnavi aflați în stadii terminale. Până la momentul acesta, în țară nu există o astfel de instituție. Acesta se va numi Centrul de Îngrijiri Paleative Pediatrice ‘Sfântul Hristofor.’ Vă mulțumim pentru prezența într-un număr atât de mare, înseamnă un act de solidaritate care cu siguranță va fi răsplătit înzecit.”

Evenimentul a fost marcat cu momente artistice cu totul speciale, printre care recitaluri susținute de artiști locali și coruri de copii, cântece autentice și colinde tradiționale. La finalul serii, trupa de teatru din Arcalia a pus în scenă o piesă de teatru.

Ornamentele vândute la târg au fost realizate manual de copiii și tinerii din Arcalia și Șieu Măgheruș. În sprijinul acestei inițiative s-au alăturat și gospodinele mai în vârstă ale comunității, care au croșetat ciorapi și diverse aranjamente.

Bănuții adunați vor ajunge la singurul centru de îngrijiri paleative pentru copii din țară

Preotul Ovidiu Toma a încurajat comunitatea să participe activ:„ Vă garantez că fiecare leuț pe care dumneavoastră ori îl veți dona, ori veți cumpăra vreun ornament, va ajunge la acest centru. Acum este la roșu, mai este cale lungă până se poate finaliza, dar cu ajutorul dumneavoastră lucrările pot fi urgentate.”

În semn de recunoștință, voluntarii au pregătit plăcinte și prăjituri pentru toți cei care au contribuit la eveniment, transformând seara și într-una de socializare și reunire a comunității.

Patrisia Moldovan
Patrisia Moldovan
Patrisia Moldovan este studentă în anul întâi la Facultatea de Știinte Politice, Administrative și ale Comunicării, specializarea Jurnalism și la Facultatea de Istorie si Filosofie, specializarea Studii de securitate - la Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Cozonacii Babka, pâinea cu maia sau ciocolata Dubai, printre produsele preferate de clienții Sweet Iris în 2024. O surpriză irezistibilă pentru 2025:

Bunătățile de pe rafturile Patiseriei Sweet Iris s-au vândut ”ca pâinea caldă” în 2024. Cozonacii Babka...

Clinica SANOVIL Bistrița angajează asistent medical generalist, infirmieră, personal Întreținere! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Clinica SANOVIL Bistrița își mărește echipa! Se caută asistent medical generalist, Infirmieră și Personal Întreținere Tehnic. Se oferă contract de muncă pe o perioadă nedeterminată și salariu motivant. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la MasterFoam, RCB Electro, Fan Courier și GB Instaplan:

FOTO: Dacă iubești deserturile și vrei să treci la nivelul următor, acum ai ocazia să te perfecționezi la cursurile pentru Un Dulce De Zece!

Ești pasionat de cofetărie, dar torturile îți dau bătăi de cap, încă nu le știi toate...