-0.3 C
Bistrița
duminică, noiembrie 17, 2024

La cererea publicului din Bistrița, vor fi două reprezentații ale Concertului de Anul Nou

„Datorită interesului crescut al publicului, organizatorii au programat două reprezentaţii ale Concertului extraordinar de Anul Nou la Bistrița”, au anunțat cei de la Palatul Culturii.

Primul spectacol va avea loc la ora 18.00. Cel de-al doilea spectacol se desfășoară de la ora 20:00.

În data de 3 ianuarie 2024, atât de la ora 18:00 cât și de la ora 20:00, va avea loc, la Palatul Culturii Bistrița, un concert vocal-simfonic extraordinar. Acesta va fi susținut de tenorul Ștefan Pop, soprana Daniela Păcurar și basul Alin Anca. 

Soliștii vor fi acompaniați de Noua Orchestră Transilvană, dirijată de Romeo Rîmbu.

Programul este alcătuit din lucrări de mare popularitate din literatura muzicală lirică și ale piese iubite de public din creația familiei Strauss”, au anunțat organizatorii. 

Biletele s-au epuizat pentru prima reprezentație a Concertului Extraordinar de Anul Nou de la ora 18.00.

Bistrițenii interesați de eveniment mai au la dispoziție puțin peste 100 de bilete pentru reprezentația de la ora 20.00. Acestea se pot cumpăra accesând linkul de mai jos:

https://www.iabilet.ro/bilete-bistrita-concertul…/

Ştefan Pop s-a născut la Bistriţa în anul 1987, fiind absolvent al Liceului de Muzică „Tudor Jarda” și al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj Napoca.

La vârsta de 21 de ani a debutat în lumea muzicii clasice. La 23 de ani a reușit să câștige pe scena Scalei din Milano unul dintre cele mai importante concursuri europene pentru soliştii de operă: Operalia. Concursul a fost înfiinţat şi condus de marele tenor spaniol Placido Domingo.

La 25 de ani, tenorul din Bistrița a obținut marele premiu al concursului internaţional de interpretare de la Seul (Coreea de Sud).

Din 2015 este cetățean de onoare al orașului Bistrița. În 2019 a fost distins cu premiul Oscar Della Lirica.

Alin Anca este solist la Opera din Hamburg.

A absolvit Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, intrând în corul Operei din Cluj încă din anul II de studiu.

Publicul l-a aplaudat la Iași, în spectacolul „Rigoletto”, unde a cântat alături de alți doi bistrițeni – tenorul Ștefan Pop și baritonul Lucian Petrean, de la Opera Națională din București.

Am fost trimis mai întâi la o audiție la Studioul de Operă al Staatsoper Berlin de doamna Luisa Petrov. După doi ani la Berlin au urmat încă șase ca membru al Ansamblului de soliști al Staatsoper Hamburg.

Acolo am cântat de la Doctorul din „Traviata” până la Leporello din „Don Giovanni” sau Figaro din „Le Nozze di Figaro”, în care am fost distribuit de mai multe ori în ultimii ani.

Un rol, cu cât reprezintă o provocare mai mare, cu atât aduce și satisfacții mai mari. Din momentul în care deschid partitura și până la aplauzele de după spectacol savurez fiecare clipă de studiu…”, povestea Alin Anca.

Soprana Daniela Păcurar a absolvit cursurile de canto, nivel licenţa, masterat şi doctorat ale Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca.

În 1999 şi 2001 a participat la cursurile de vară ale Academiei Bach din Stuttgart, iar ulterior în Viena, la cursurile susţinute de Aghim Hushi şi Irene Sylvia.

În activitatea sa artistică se regăsesc colaborări cu ansamblurile Ars Nova, Cantate Dominum, Flauto Dolce, dar şi cu Operele Naţionale din Bucureşti, Cluj-Napoca, Opera Maghiară din Cluj, Opera din Craiova, Orchestrele Filarmonicilor din Cluj-Napoca, Tg. Mureş, Arad, Sibiu, Iaşi, Satu Mare, Bacău.

A concertat în Italia, Spania, Franţa, Germania, Austria, Elveţia, Malaiezia.

Este membru fondator al ansamblului de muzică contemporană Impact XXI.

A fost distinsă cu Premiul Special la Concursul Internaţional Puccini de la Lucca, Italia (2011), Premiul I la Concursul Naţional de Interpretare a Liedului Românesc de la Braşov (2008), Premiul II la Concursul Naţional Ionel Perlea, Premiul Special la Concursul Internaţional Haricleea Darclee (2007 şi 2009), Premiul Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România (2007).

Din 2018 este lector universitar doctor la Universitate de Arte şi Teatru din Tg. Mureş. Totodată, desfăşoară o prolifică activitatea didactică în cadrul Colegiului de Muzică S. Toduţă din Cluj.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Alege anvelopele și roțile complete de iarnă Mercedes-Benz, pentru a călători fără griji

MATEROM AUTOMOTIVE Bistrița îți oferă 30% reducere* la manopera de montare, la achiziția de anvelope sau roți complete de iarnă Mercedes-Benz. Grăbește-te, campania este valabilă doar până la 31 Decembrie 2024!

REDUCERI la Fashion Baby Store Bistrița: 35 la sută DISCOUNT la toate hăinuțele de copii din stoc

Rochițe roșii sau verzi, pantofiori de lac, costumașe cu papion și alte piese vestimentare cu stil,...

Vrei să navighezi prin iarnă fără griji? Vino la o verificare GRATUITĂ de sezon, la MATEROM AUTOMOTIVE

Vrei să navighezi prin iarnă fără griji ? Vino la o Verificare GRATUITĂ de sezon a autovehiculului tău, efectuată de experții de la MATEROM AUTOMOTIVE.