Primarul Ioan Turc a precizat într-o conferință de presă că municipalitatea a renunțat la ideea de aquapark în zona Wonderland, unde este și pârtia de schi. În zona respectivă va fi construit un bazin olimpic.
Într-o conferință de presă, primarul Ioan Turc a anunțat că municipiul va avea un bazin olimpic în valoare de 7-8 milioane de euro.
„Orașul va avea bazin olimpic. Am anunțat intenția noastră cu ceva timp în urmă. (…) Lucrurile sunt clare, există confirmarea fermă că investiția de aproximativ 7-8 milioane de euro se va face. Astfel, orașul nostru va intra în clubul select al municipiilor care dețin o asemenea infrastructură”, a spus Ioan Turc.
Bazinul ar urma să fie construit în zona pârtiei Cocoș, pe amplasamentul Aquapark-ului, la care s-a renunțat în acea zonă. Despre această investiție, edilul spune că e scumpă și deficitară tehnic:
„O lucrare extrem de scumpă și deficitară din punct de vedere tehnic. Pe de-o parte, pe de altă parte costurile ar fi urmat să fie suportate integral de Primăria Municipiului Bistrița”, a completat Turc.
Un aquapark va fi totuși construit în baza mecanica, pe care municipalitatea a achiziționat-o de curând.
Cam asa se intampla cu majoritatea proiectelor, le anunta , le promoveaza si dupa renunta la ele..
Un vechi proverb spune că “inteleptul invată din greselile altora, desteptul invată din greselile proprii, iar prostul nu invată niciodată.” Se pare ca Ioan Turc a invătat ceva din greselile fostului primar Ovidiu Cretu, cel care la inceputul anului 2020, a demarat lucrările de de construire a unui aqapark pentru pentru care nu exista finantare. Ar fi existat o posibilitate de finantare a investitiei respective cu fonduri guvernamentale, insa incompetentii nu au stiut sa profite de ea. Astfel, in vara anului 2019, li s-a sugerat celor din administratia locală schimbarea denumirii proiectului ”Complex de Agrement Acvatic Aquapark Bistrița” în ”Complex Sportiv Acvatic în Municipiul Bistrița”, pentru a se putea incadra la „Programul Bazine didactice de înot”, devenind astfel eligibil la finantare cu bani de la Compania Națională de Investiții (CNI), inafară de partea de agrement care include toboganele aquatice. Evident, incăpătânatul Cretu nu a vrut să schimbe proiectul si a solicitat in Consiliul Local inceperea lucrărilor la aquaparc prin alocarea a trei milioane lei din bugetul pe anul 2020, bani cu care s-au făcut săpăturile si s-a turnat fundaţia, pentru o investiţie evaluată la peste 35 milioane lei. In ritmul acesta investitia putea să dureze 10-15 ani.
De unde se poate fura 😁, orașul e ca în Ukraina după bombe și el face bazine, vomit….
Turc mincinos incompetent,lasă visurile tale pentru noapte ,pună mâna si repara străzile din oraș că arată că după bombardamente ,esti cel mai slab primar din toate timpurile,esti o rusine pentru bistriteni.
Ai dreptate 👍