Poliția Locală va putea ridica mașinile parcate aiurea începând de luna viitoare. Până atunci se va face o campanie de informare cu… bilețele pe parbriz.
S-a găsit și amenajat locația de depozitare a mașinilor parcate aiurea sau abandonate pe domeniul public. S-a redactat și aprobat hotărârea de Consiliu Local privind procedura și taxele aferente acestui demers.
Într-o lună de zile, Poliția Locală Bistrița va putea trece la fapte. Până atunci, se va face o campanie de informare.
„Vom afișa bilețele pe parbriz, prin care le vom aduce la cunoștință că în curând mașinile parcate necorespunzător vor putea fi ridicate și duse la depozit. Aceste bilete pe care le vom lăsa NU sunt sancțiuni, ci doar semnale de alarmă, informări, ca lumea să știe!”, a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, șeful Poliției Locale, Florin Frandeș.
Vă reamintim ceea ce trebuie să știți legat de ridicarea autoturismelor:
Când ni se vor ridica mașinile
Potrivit regulamentului, este interzisă staţionarea neregulamentară pe domeniul public al municipiului Bistriţa a autovehiculelor de orice marcă, tip, precum şi a remorcilor, în următoarele situaţii:
a) în stațiile de taxi;
b) în parcuri;
c) pe alei și zone pietonale, piste pentru biciclete;
d) pe zonele verzi, scuaruri, peluzele dintre carosabil şi trotuare;
e) în parcări amenajate şi semnalizate corespunzător, în următoarele situaţii :
- parcări cu abonament ocupate abuziv;
- nerespectarea marcajului rutier de parcare astfel încât se ocupă două locuri;
- parcări publice cu plată ocupate fără achitarea tarifului de parcare sau fără afișarea la loc vizibil, sub parbriz, a tichetului de parcare;
- staţionarea vehiculelor cu caracter publicitar fără acordul Primăriei, chiar dacă deţin abonament sau tichet de parcare valabil
f) în pieţe;
g) în cazurile în care prin poziţia sa vehiculul determină perturbarea traficului rutier, blochează accesul unor obiective, locuinţe, garaje sau alte vehicule, pune în pericol siguranţa circulaţiei, stânjeneşte lucrările de igienizare, de reparare/modernizare a drumurilor publice și rețelelor edilitar-gospodărești, de refacere a marcajelor de circulaţie corespunzătoare sau de ridicare a deșeurilor municipale de către operatorul de salubritate desemnat.
Cei care vor încălca noile reguli vor fi amendați cu sume cuprinse între 200 de lei și 600 lei și se vor alege cu mașinile ridicate.
Cine are voie să ne ridice mașinile
Poliția Locală constată încălcarea regulamentului, iar activitatea de ridicare va fi desfășurată de angajații Direcţiei Servicii Publice a Primăriei Bistriţa.
Vehiculele ridicate se vor depozita, sub pază, în spațiul special amenajat din municipiul Bistrița, str. Zăvoaie, lângă fosta rampă de deșeuri.
Activitatea de ridicare NU se va efectua, în cazul în care proprietarul sau utilizatorul mașinii se prezintă înainte de încheierea operaţiunilor de ridicare şi achită tariful prevăzut pentru cheltuielile de deplasare efectuate de prestator.
Ce sume plătim pentru recuperarea mașinilor
Tarifele care trebuie achitate la Direcția Servicii Publice a Primăriei Bistrița pentru recuperarea vehiculului sunt:
a) tarif de ridicare, transport şi depozitare de 350 lei/autovehicul;
b) tarif de staţionare de la ridicare până la eliberarea vehiculului pentru fiecare zi de întârziere în valoare de 25 lei/autovehicul/zi,
c) tarif de deplasare – 150 lei.
Tariful de deplasare se referă la situația în care proprietarul sau utilizatorul autovehiculului se prezintă înainte de încheierea operaţiunilor de ridicare și achită tariful prevăzut pentru cheltuielile de deplasare efectuate de prestator.
Incompetentule de Turc ,tu si ciuma galbena nu mai stiti cum sa furați bani,păi dacă voi distrugeti toate parcaririle din oraș cu proiectele voastre cretine și bolnave ,unde să parcheze omul Turc incompetentule.
Deci, vor plati amenda pentru oprire/stationare/parcare in loc interzis si cele 150 de lei , care este ” tariful de deplasare ” ( chiar neefectuat ) ? Maaa… ceva nu-i in regula. Ar fi normal si moral, SA fie taxat soferul CARE SE PREZINTA PE LOC LA MASINA doar cu amenda respectiva si acolo … un 50 de lei ptr ” operatiunile pregatitoare in vederea ridicarii masinii ” , nicidecum de deplasare neefectuata . Sunt de acord cu ideia de ordine si disciplina in trafic, DAR HAIDETI SA NU FIM EXCESIVI SI CABOTINI , iar DACA MASINA ESTE DEJA PUSA PE PLATFORMA, ATUNCI SA-I FIE APLICATA ” TAXA DE IMOBILIZARE si RIDICARE pe platforma ” … alaturi de amenda prevazuta de legea incalcata , acolo… sa-i zicem 100 de lei , ca este suficient .
Dooomnilor consilieri , care hotarati HCL-ul respectiv, poate va mai ganditi si mai ” modelati ” un pic aceasta ” dispozitie legala ” … cat priveste amenzile si taxarea aplicata . Ganditi-va la faptul ca odata ce nu sunt suficiente locuri de parcare, au mai fost facute si aceste ” piste ptr pietoni si biciclete „… si efectiv soferii au ajuns la disperare… !
Băi bob , orașul nu a fost construit pt. ca toți să ne luăm cîte 4 mașini la o familie și asta nu dă dreptul la toți căruțașii (poate și tu ești unul) să parcheze pe unde li se scoală ,pe trotuare , prin stații de autobuz , prin intersecții etc.
au uitat stațiile de autobus?
ferească dumnezău ..locuri noi de parcare neregulamentară cu legea de partea ta