Emin Eryilmaz are douăzeci și doi de ani, vine din Instanbul, Turcia, oraș pe care îl descrie „cu o cultură extrem de frumoasă, diversificată, și un oraș ale cărei legende vă pot captiva sufletul”. Este asistent medical la Spitalul Județean de Urgență Bistrița și vrea să aducă un nou concept în lumea evenimentelor cu o aplicație pe care o preconizează a avea succes!
A ajuns în România când era mai mic, însă a făcut mari progrese în ceea ce privește cunoașterea limbii și culturii române. În 2019 s-a înscris ca voluntar la UPU SMURD SJUB și s-a împrietenit foarte bine cu orașul care urmează să îi fie cămin. În Spital, spune Emin, și-a dezvoltat latura empatică și abilitățile de comunicare.
„Odată mutat în România, nu mi-am abandonat dorințele de a progresa pe plan intelectual și emoțional. Mi-a fost greu într-adevăr, fără să cunosc limba, însă iubind să învăț lucruri noi, am reușit să prind bazele Limbii Române, și în parcursul anilor de studii, o nouă dorință s-a născut în mine, aceea de a progresa pe latura de carieră.
În 2019, luna Septembrie, m-am înscris ca și voluntar la secția UPU-SMURD al Spitalului Județean de Urgență Bistrița, unde făceam deja stagiul de practică, și după multe ore de ajutor oferit personalului medical, în urma a sute de conversații cu pacienți și aparținători, am reușit să-mi dezvolt la un nivel mai înalt abilitățile de comunicare cu publicul, cât și nivelul meu de empatie”.
Ce te-a făcut să rămâi în România?
Sunt câteva motive, dar cel mai important este natura. Consider că România are o așezare geografică excelentă, iar natura te face să te conectezi cu ea însăși. Sunt foarte multe oportunități în România, cât timp ai o viziune pozitivă în viață și puțin noroc.
Te-a legat ceva până acum de locul în care îți desfășori acum meseria, locul în care trăiești?
Pe lăngă meseria de asistent medical, lucrez și în domeniul I.T. Din punctul meu de vedere, Bistrița este destul de slab dezvoltată în acest domeniu, iar dorința de a pune lucrurile în mișcare, încât să dezvoltăm orașul nostru, mă leagă de Bistrița. Două facultăți de medicină vor să vină în Bistrița, avem una din cele mai moderne unități de primiri de urgență din România, iar aceste lucruri mă leagă de orașul nostru, deoarece am speranța că vom dezvolta acest oraș, din toate punctele de vedere, turistic, digital, economic sau cultural încât alte orașe să ne dea drept exemplu.
Tot de orașul nostru mă leagă arta sa din secolul XV-XVI, cetatea Bistriței, cultura ei. Aici s-a născut inclusiv poetul Andrei Mureșanu care ne spune prin imnul României, să ne trezim. Poate este un semn că din Bistrița lucrurile vor începe să devină realitate și ne vom trezi?
Ai observat o evoluție a SJUB de când lucrezi ca asistent medical?
Da, am observat chiar și de la pacienți acest lucru, sunt mai mulțumiți, se simt ca acasă când ajung la spital. Când suntem bolnavi, chiar dacă am contactat cea mai banală răceală, probabil că unii dintre noi simțim nevoia de alinare. Domnul manager Lazany a reușit să transforme spitalul în așa fel încât fiecare brancardier, fiecare infirmier, asistent medical sau medic, să transmită acea alinare de care pacientul are nevoie.
Mi-ai spus că lucrezi în domeniul IT, iar înainte mi-ai spus că vrei să revoluționezi cumva organizările de evenimente cu un program, o aplicație care se poate aplica pe orice fel de eveniment și în care clientul și colaboratorii, firmele de prestări servicii, colaborează permanent. Spune-mi câte ceva despre noua ta idee de afacere.
Având o experiență în dezvoltarea aplicațiilor, am creat una proprie, numită MYPLANNER (Tradus din engleză, planificatorul meu).
MyPlanner este o aplicație ce ușurează planificarea oricărui eveniment social sau cultural. Cu ajutorul colaboratorilor noștri din diferite arii de expertiză, de la artiști muzicali, pănă la fotografi sau hair styliști, vom ajuta utilizatorii noștri să planifice orice eveniment dorit și vom oferi o gamă largă de beneficii gratuite.
MyPlanner este dedicată persoanelor care urmează să desfășoare un eveniment cum ar fi o zi de naștere, un banchet, o petrecere privată sau orice alt tip de eveniment. Aplicația va oferi utilizatorului o listă întreagă de colaboratori necesari evenimentului său și îl va putea ajuta să-și organizeze evenimentul mai ușor prin numeroase puncte de control.
Ai studiat piața? Au nevoie, în primul rând bistrițenii de așa ceva?
Suntem tot timpul pe telefoane. Orice-am face, oriunde-am fi, telefonul ne este la îndemănă. Cred că oricine ar avea nevoie de puțin ajutor în a-și planifica un eveniment, fie ziua de naștere a unei persoane dragi, fie evenimentul propriu. În momentul de față nu există vreo aplicație similară pe piață care să ofere aceeași siguranță, securitate și beneficii pe care le oferă MyPlanner.
Un asistent de nota 10!! Am fost internat pe cardiologie la dl dr Haragus si acest baiat ma pansat foarte bine si a avut grija de mine in fiecare zi
Nu mai vorbiți de facultăți de medicina la Bistrița! Vor fi probabil, niște extensii pentru asistenți, cu durata limitata și cursuri sustinute de unele cadre didactice…. Produceți confuzie! Este o modalitate de a avea din punct de vedere calitativ, asistenți medicali mai bine pregătiți decât cei care ies din școlile postliceale! sanitare! Asadar, este un lucru pozitiv! Ar trebui sa aibă toți candidații Bacalaureatul și sa fie un gen de admitere, pentru o selecție serioasa!
Baiatu asta a fost in stare sa faca ceva ce aproape 3 judete ale tarii refuza sa faca de peste 100 de ani: sa vorbeasca limba tarii in care traieste.
Bravo lui! Dovada ca daca esti deschis la minte poti face orice!