Șeful uneia dintre cele mai importante instituții, care ar trebui să verifice modul cum se construiește din bani publici și privați în județ, ne cere să nu îl mai cităm în articole și ne trimite pentru întrebări la colegii săi de la București. Toate acestea după o serie de întrebări ce vizează lucrările efectuate de un constructor din județ.
Andrei Mustea, instalat de relativ puțin timp la Inspectoratul de Stat în Construcții după pensionarea lui Constantin Hada, cere redacției Bistrițeanul.ro, într-un mesaj trimis pe What`s App să nu îl mai citeze în articole și să se adreseze colegilor săi de la București dacă mai are întrebări ce țin de activitatea instituției conduse de dumnealui.
„Vă rog, de acum să solicitați informații Compartimentului Comunicare și Relații Mass-Media al ISC: [email protected], telefon 0213.181.700. Iar numele meu doresc să nu mai fie publicat în presă. Vă mulțumesc”, este mesajul transmis reporterului Bistriteanul.ro de Andrei Mustea.
Șeful Inspectoratului de Stat în Construcții nu mai prea vrea să își asume informațiile pe care le oferă presei. Culmea, atitudinea lui Andrei Mustea s-a schimbat după mai multe articole referitoare la constructorul MIS Grup și neregulile identificate de ISC pe șantierele deschise de acesta și finanțate din bani publici.
Îi reamintim lui Andrei Mustea că aceeași lege 544 prin care se solicită infomații de interes public mai are niște prevederi:
„Asigurarea de către autoritățile și instituțiile publice a accesului la informațiile de interes publice se face din oficiu sau la cerere, prin intermediul compartimentului pentru relații publice sau al persoanei desemnate în acest scop. Pentru asigurarea accesului oricărei persoane la informații de interes public autoritățile și instituțiile publice AU OBLIGAȚIA de a organiza compartimente specializate de informare și relații publice sau de a desemna persoane cu atribuții în acest domeniu”.
Nu mai vorbim despre faptul că ISC nu a trimis vreun comunicat de presă în ultimul an și nu a organizat nicio conferință de presă în ultimii 3-5 ani. Aceste date sunt relevante având în vedere faptul că Inspectoratul de Stat în Construcții are o importanță majoră: veghează la modul cum se construiește din bani publici și privați.
As vrea doar o intrebare sa i pun la institutia efului ISC: Cum a ajuns sef la ISC?
E clar ca lumina zilei când alāturi de numele lui apare ”activitate cu caracter temporar”.
Pai demisia incompetentule pus politic,nu ai ce sa cauți intr-o funcție publica.
Ăsta vrea doar banii de pe post, nu să-și asume responsabilitatea. Cine se sesizează să-l coboare de pe înaltul scaun ocupat?
Atîta timp cît salarile sunt de ordinu miilor de Euro ,luna trece lefa vine ,nimeni nui sanctionează nui ia la răspundere ,nu se taie din salar 10-15% nu se dă afară din servici ,nui înteresează nu se ostenesc să muncească .stau in birouri sau cînd ies sunt în interes personal ,ca si la alte instituți ,ia verificati Camerele si toate instituțile să aibă cartelă de intrare si iesire ,si microfoane la fiecare birou ,ce sar pune pe trebă
Stau toata ziua pe retele sociale si ies cand suna clopotelul la scoala sa-si duca odraslele acasa. Daca vreti sa-i puneti la punct sesizati unitatea unde lucreaza si cele superioare acesteia cand ii surprindeti si de asemenea o notificare pe pagina oficiala la „Recenzii”. Cu monica hurlui (intentionat nu am scris numele cu majuscule) asa a fost linistită. Dar inca nu a aflat că si comentariile ei pot fi vazute chiar daca posteaza pe pagina ei in weekend si dupa ora 16:oo.