1.3 C
Bistrița
vineri, noiembrie 22, 2024

Industria pokerului și a jocurilor de cazino în România

Pokerul este unul dintre cele mai iubite jocuri din lume, zeci de milioane de persoane îl joacă constant pe tot cuprinsul globului. Se estimează că în lume sunt în jur de 100 de milioane de jucători de poker.

De ce e pokerul atât de popular?

Pokerul este un joc care se bazează pe matematică și strategie, pe abilitățile jucătorilor de a intui și combate strategiile adversarilor, pe calm și stăpânire de sine, dar și pe un set de poker reguli, în funcție de varianta de joc aleasă.

Popularitatea acestui joc a explodat cu adevărat în urmă cu puțină vreme, odată cu amploarea revoluției digitale și a deschiderii de cazinouri și camere de poker în mediul online. Online este mult mai simplu și mai confortabil, căci poți juca oricând și de oriunde ai o conexiune bună la internet.

Jocurile de noroc și importanța lor pentru economiile locale

Mai mult, pokerul este o componentă importantă a sectorului de jocuri de noroc online, sector care generează anual 60 de miliarde de dolari, urmând să depășească o valoare totală de 90 de miliarde de dolari până în anul 2023.

Bucurându-se de o popularitate atât de ridicată, în jurul pokerului s-au format adevărate comunități de jucători amatori, dar și profesioniști. Jucătorii profesioniști sunt o sursă bogată de inspirație pentru cei amatori, oferind sfaturi și discutând despre strategii de câștig.

Turismul și jocurile de cazino

Efervescența și dinamismul industriei de jocuri de cazino a dus și la dezvoltarea altor industrii sau piețe care oferă servicii conexe, precum turismul. Tot mai mulți jucători călătoresc cu scopul de a participa la turnee internaționale de poker sau doar pentru a-și oferi o experiență nouă și palpitantă de joc, în cazinouri faimoase.

Multe țări sau orașe au văzut oportunitatea și și-au deschis porțile pentru a primi și a oferi turiștilor de cazino experiențe de joc premium. De exemplu, când vorbim de paradisul cazinourilor, nu putem să nu ne gândim la Las Vegas sau Monte Carlo.

Alte două țări care au îmbrățișat și susținut industria jocurilor de cazino sunt micuțele state europene Malta și Cipru. Aceste țări au înțeles potențialul economic al segmentului de jocuri de noroc și le-au oferit un cadru legislativ propice pentru dezvoltare.

În schimb, taxele și impozitele pe care le colectează guvernele de la operatorii de jocuri de noroc nu sunt deloc mici. Contribuția industriei la economiile naționale este semnificativă pe mai multe planuri.

Cipru, de pildă, a legalizat jocurile online abia în anul 2015, însă a reușit să-și clădească rapid un nume în domeniu. Mai mult, Cipru se concentrează pe stimularea turismului prin intermediul jocurilor de cazino și investește 550 de milioane de euro în construcția unui cazino imens, care va include și dezvoltarea unei stațiuni în jurul cazinoului.

Proiectul se desfășoară în Limassol și va fi cel mai mare cazino din Europa. Sunt așteptați 300.000 de vizitatori anual și se preconizează că profiturile vor atinge 700 de milioane de euro anual.

Este un proiect care va genera 2500 de locuri de muncă permanente, odată ce lucrările vor fi finalizate.

Malta a fost prima țară europeană care a reglementat industria jocurilor de noroc online, în anul 2004. Acum, contribuția acestui segment la economia locală este de peste 12 procente.

Guvernul maltez a implementat un regim fiscal avantajos și un nivel de impozitare atractiv pentru investitorii și jucătorii din domeniu. A reușit, de asemenea, să creeze un cadru legislativ sigur și stabil.

În Malta, resursa umană care activează în domeniu este, la rândul ei, calificată și specializată.

Jocurile de noroc în România, o perspectivă economică

În România, industria jocurilor de noroc este un pilon important în economia locală. Cu peste un milion de jucători activi în toată țara, echivalentul a 5% din populație, sectorul jocurilor de noroc este în plin avânt.

Legalizarea și reglementarea pieței s-a făcut în anul 2010, odată cu înființarea Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc. Aceasta este singura structură de reglementare și control a întregului segment.

Trecerea industriei jocurilor de noroc în legalitate a generat contribuții masive la PIB-ul României și la bugetul de stat, dar a avut o influență benefică și în alte sectoare economice.

Conform unei analize recente realizată de Termene.ro, o platformă de date financiare și juridice pentru firmele din România, valoarea totală a acestei piețe se situează în jurul a 2 miliarde de euro. Statul colectează aproximativ 600 de milioane de euro anual, sumă la care se adaugă și impozitele angajaților din domeniu.

În industria jocurilor de noroc lucrează aproximativ 50,000 de români, care primesc în medie un salariu de 500 de euro. Fiind o piață în creștere, și numărul locurilor de muncă din domeniu este în creștere de la an la an.

Iată, așadar, cum contribuie acest sector la dezvoltarea economiei locale: prin investiții, plata contribuțiilor financiare și oferirea de locuri de muncă. Pe plan global, se preconizează că industria va continua să crească și în următorii ani, fiind un contribuabil însemnat la bugetele locale, iar România va urma, la rândul ei, această tendință.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Noua colecție de iarnă, la DYA Cool Fashion: Se poartă gecile și paltoanele cu gulere de blană! Găsiți inclusiv mărimi mari 6XL sau 60-62

Magazinul DYA COOL FASHION este cunoscut în rândul bistrițencelor că aduce haine de calitate, elegante sau...

MATEROM AUTOMOTIVE angajează Facturist organizat și atent la detalii

Compania MATEROM AUTOMOTIVE este în căutarea unui Facturist organizat și atent la detalii, pentru a se alătura echipei noastre. Vei fi responsabil/ă de gestionarea activităților legate de facturare, înregistrarea documentelor contabile și menținerea unei comunicări eficiente cu clienții și colegii.

O armă reală – PREMIUL oferit de Poligon Tactical Defense Bistrița la concursul care marchează primul an de existență

Singurul poligon de trageri indoor din județ s-a deschis acum un an, la Bistrița. Dar băieții...