-0.4 C
Bistrița
marți, noiembrie 5, 2024

INCREDIBIL: 400 măști și 50 de combinezoane COVID 19, atât a primit Spitalul Județean de la Guvern

Dezinfectanți, măști, ochelari de protecție și combinezoane, cam acesta este necesarul de care are nevoie orice spital din România pentru a putea lupta eficient împotriva COVID 19 și a-și proteja cadrele medicale și pacienții. Important, ele trebuie să fie în cantități suficiente. La Bistrița, stăm bine, iar asta numai pentru că aprovizionarea Spitalului Județean s-a început când criza de materiale nu se acutizase și furnizorii încă livrau. VEZI ce echipamente și în ce cantități hilare în fața unei pandemii a alocat Guvernul:

E o perioadă în care echipamentele de protecție și dezinfectanții sunt EXTREM de necesari unităților medicale, fiind lucruri absolut vitale pentru protecția cadrelor medicale și a pacienților în lupta cu COVID 19. Fără un stoc suficient, lupta împotriva temutului virus este pierdută și poate însemna noi îmbolnăviri, atât în rândul pacienților, cât și al cadrelor medicale. Cum recent Guvernul a anunțat că a început achiziția de materiale, iar acestea încep să vină și se împart unităților medicale din țară, am vrut să vedem care este situația la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, cea mai mare unitate medicală din județ, cu peste 1000 de medici și asistente, și ce înseamnă în cifre alocarea de materiale de protecție a Guvernului.

În baza Legii 544, privind accesul la informațiile de interes public, Bistrițeanul.ro a solicitat Spitalului Județean de Urgență Bistrița o listă a materialelor oferite de Guvern și a stocului de echipamente de protecție și dezinfectanți disponibile acum.

Datele sunt următoarele:

  1. echipamente alocate de Guvernul României:
    • măști FFP 2: 300 bucăți (din care 100 buc. au fost livrate Secției Boli infecțioase, iar 200 buc. urmează a fi livrate în cursul zilei de  25.03.2020);
    • măști FFP 3: 100 bucăți (urmează a fi livrate în cursul zilei de 25.03.2020);
    • combinezoane: 50 bucăți (urmează a fi livrate în cursul zilei de 25.03.2020);
  2. stocul de biocide/dezinfectanți/echipamente de protecție la nivelul Spitalului Județean de Urgență Bistrița:
    • biocide TP 1: 4.546 litri;
    • dezinfectant TP 2: 2.694 litri;
    • măști simple: 10.900 bucăți;
    • măști FFP 1: 1.390 bucăți;
    • mănuși de protecție: 149.820 perechi;
    • ochelari de protecție: 525 bucăți;
    • combinezoane: 444 bucăți;
    • viziere: 12 bucăți;
    • șorțuri de protecție PVC (sunt folosite peste combinezoane, ca protecție suplimentară): 3.000 bucăți.

La aceste stocuri se adaugă stocurile proprii ale fiecărei secții”, ne-au transmis reprezentanții SJUB.

După cum se vede, alocarea făcută de Guvern este absolut hilară, echipamentele alocate ajungând în cel mai fericit caz doar o zi sau două, în funcție de cazurile care ar fi în grijă.

Mai multe despre cum s-a pregătit Spitalul Județean de Urgență Bistrița și lista completă a materialelor și echipamentelor, inclusiv a celor de ventilație puteți citi aici:

Cum stă Spitalul Județean cu echipamentele și stocurile necesare în lupta cu COVID – 19

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

FAN Courier angajează curieri puși pe treabă din Sângeorz Băi și Bistrița. NOI Locuri de muncă, la TeraSteel, GB Instaplan și Sanovil

NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la TeraSteel care angajează operatori producție. FAN Courier are nevoie de curieri în Bistrița și Sângeorz-Băi, iar la GB Instaplan Bistrița se caută sudori, instalatori, electricieni și lăcătuși. Oferta completă, mai jos: 

GUMIX Bistrița: Servicii complete de vulcanizare, cu aparatură de ultimă generație! Inclusiv HOTEL pentru cauciucuri

Băieții de la GUMIX aduc bistrițenilor servicii complete de vulcanizare, cu aparatură de ultimă generație. Profesionalismul...

Descoperă duo-ul perfect pentru o igienă bucală corespunzătoare!

Menținerea unei igiene orale corespunzătoare este esențială pentru sănătatea dinților și a gingiilor. În ultimii ani, tehnologia a adus o serie de inovații în domeniul îngrijirii dentare, cele mai notabile fiind irigatorul bucal și periuța de dinți electrică.