După doi ani în care părinții au avut acces limitat în școli și grădinițe, astăzi, părinții și bunicii sunt bineveniți să îi însoțească inclusiv în clase. Inspectoratul Școlar Județean le recomandă elevilor să poarte în continuare mască în clase. CE îi mai așteaptă pe elevi în noul an școlar:
Astăzi, părinții și bunicii își vor putea însoții copiii și elevii nu doar la festivitățile de deschidere a noului an școlar, cât și în clase. Asta după doi ani de restricții, în care accesul părinților în unitățile de învățământ a fost restricționat.
Într-o postare pe pagina oficială de Facebook cu privire la noul an școlar, ISJ precizează că elevii sunt așteptați și acum cu masca de protecție:
„După doi ani de restricții, sunetul clopoțelului ne aduce din nou împreună retrăind emoția unui an școlar în care bucuria și zâmbetele vor ieși de sub mască și ne vor însoți în sălile de clasă. De aici, fiecare dintre noi, dragi elevi, va porni într-o aventură a cunoașterii, ghidată de cadrele didactice și susținută de părinții voștri, aventură pe care împreună o vom transforma în învățare”, este mesajul transmis de Inspectoratul Școlar Județean.
Noul an școlar este însoțit și de o serie de schimbări:
– S-a renunțat la semestre, fiind înlocuite cu 5 module. Între cele 5 module există vacanțe, pe care le vor avea în același timp toți elevii, din toate ciclurile de învățământ.
– Tezele nu mai sunt obligatorii, iar evaluarea trebuie făcută pe toată durata anului școlar.
– Pe lângă „Școala altfel” a fost introdusă și „Săptămâna verde”, cu activități de protejare a mediului.
– Prima vacanță pe care o vor lua elevii începe în 22 octombrie și se termină în 30 octombrie.
Motto:
“Școala va fi bună, când popa va fi bun, darea mică, subprefecții oameni care să știe administrație, finanțe și economie politică, învățătorii pedagogi – pe când adică va fi școala școală, statul stat și omul om, precum e în toată lumea, iar nu ca la noi- adică ca la nimeni- unde găsești în cercurile cele mai înalte oameni ce trăiesc în vecinică dușmănie cu gramatica, necum cu alte cunoștințe sau cu dreapta judecată”.
(Mihai Eminescu)
„Turma de netrebnici” din parlamentul României actuale ar trebui să adopte acte normative sau legi care sa duca la reformarea statului si la reducerea cheltuielilor de funcţionare a institutiilor, prin :
-Reducerea numărului de ministere la 15-16, la fel cum este in Franţa şi Germania;
-Desfiinţarea agenţiilor şi instituţiilor care nu sunt neapărat necesare, atribuţiile lor putând fi preluate de alte instituţii, simultan cu o descentralizare reală;
-În administraţia locală, păstrarea acelor primării care servesc peste 8.000 de cetăţeni, şi comasarea celorlalte;
-Reducerea numărului de judeţe la 16, într-o primă etapă, apoi la 8, echivalente cu regiunile de dezvoltare;
– Înlocuirea instituţiilor care servesc acum cetăţenii prin numerosi funcţionari, cu aplicaţii informatice care funcţionează nonstop, online.
Vezi si : https://www.cotidianul.ro/eminescu-alungati-turma-acestor-netrebnici/