Amatorii de drumeții mai pot profita de timpul frumos pentru a se aventura pe munții din județul nostru, care-ți garantează priveliști ce-ți taie răsuflarea. Problema este că dacă te aventurezi pe unele trasee montane, mergi kilometri buni pe urmele TAF-urilor care au distrus efectiv drumurile forestiere, iar în păduri nu vei auzi păsărele, ci drujbe.
Cum arată traseul care duce spre vârful Bistriciorul, al cincilea ca mărime din Munții Călimani? Ei bine, pe traseu nu te însoțește ciripitul păsărelelor, ci simfonia drujbelor. Și drumurile forestiere și părți întregi din pădure sunt practic distruse de TAF-urile care exploatează lemnul fără să fie deranjate.
„Nu am mai urcat Bistriciorul de vreo 3 ani, dar de data aceasta am rămas puțin dezamăgit. Jumătate de traseu arată ca o troacă de porci din cauza urmelor de TAF și de lemne cărate pe toate părțile. În pădure e simfonie de drujbe și se vede cum se „exploatează și copaci în floarea vârstei, nu doar cei căzuți la pământ. Erau și turiști străini pe traseu și sunt tare curios care a fost impresia lor să vadă peisajul din prima parte a traseului și să asculte concertul de drujbe. În schimb, am fost plăcut impresionat de plăcuța pusă de Rotary Club Bistrița și ca de obicei de peisajul frumos din vârf”, povestește Ovidiu Ioan Rațiu, pe pagina sa de Facebook.
Se pare că lucrurile stau la fel și pe traseul ce duce spre lacul Tăul Zânelor din apropierea Colibiței. Și acolo TAF-urile au distrus pur și simplu potecile folosite de turiști.
Foto: Ovidiu Ioan Rațiu
Țara asta nu mai are scăpare , din păcate
CODUL SILVIC,interzice turismul prin paduri , FARA ACORDUL PROPRIETARULUI ORI ADMINISTRATORULUI ACESTUIA si patrunderea fara drept in padure este contraventie , mai ales cu ” sisteme motorizate ” care polueaza fumigen si cu zgomot care deranjeaza vanatul , a carei competentza cade in sarcina ” padurarului / paznicului de vanatoare ” din zona .