0.4 C
Bistrița
miercuri, ianuarie 22, 2025

Imperiul Leilor a mizat pe țuica de Ilva! Țuica „Ilie Galben” se vrea pe cai mari la nivel național, cu 200.000 de euro

O familie din Ilva Mică a primit 200.000 de euro de la unul dintre jurații „Imperiului Leilor”, show-ul de la ProTV. Dragoș Petrescu devine proprietarul a 40% din afacere în schimbul sumei menite să transforme brandul „Ilie Galben” dintr-unul local într-unul național.

Familia Galben din Ilva Mică, producătorul țuicii premium „Ilie Galben” are un nou partener de afaceri. Este vorba despre Dragoș Petrescu, unul dintre cei mai puternici antreprenori români din zona restaurantelor.

Soții Mihaela și Ioan Galben și-au încercat norocul la show-ul de la ProTv „Imperiul Leilor” și l-au determinat pe Dragoș Petrescu să investească în produsul lor. Au cerut în prima fază 200.000 de euro pentru 15% din companie.

Au primit 200.000 de euro pentru 40% din companie. În momentul în care își va recupera suma investită, Dragoș Petrescu a precizat că va înapoia 20%.

„Eu aș fi de acord să vin alături de voi în următoarele condiții și anume: 200.000 de euro pentru 40% din afacerea voastră. În momentul în care voi veți returna cei 200.000 de euro sunt dispus să cedez înapoi 20% din cei 40%. Este o onoare pentru mine să investesc în familii de antreprenori așa frumoase ca a voastră”, a precizat investitorul.

Țuica ia naștere într-un cazan din `46, adus din Viena

Povestea țuicii „Ilie Galben” se învârte în jurul bunicului producătorului. Acesta se numea chiar Ilie Galben și a produs decenii întregi țuică. A început în `47 și a produs țuică până în 1993, când a decedat.

„Cazanul a picat din podul șurii. A fost a bunicului, la întoarcerea de pe front a avut bani de un cazan, deși nu știm de unde. În `46 se duce la Viena cu un prieten, un vecin, și își cumpără acest cazan.”, spune Ioan Galben, care continuă să fabrice țuică cu acest cazan.

L-a urmărit pe bunicul său cum făcea țuica încă de când era copil, iar acum îi duce mai departe inclusiv rețetele. Până și operațiunile tradiționale le-a păstrat. Focul este făcut cu lemne, fructele fermentează în căzi de lemn. Inclusiv la ridicarea clădirilor în care se fabrică țuica au fost folosite materiale reciclate din șura și grajdul bunicului.

Țuica Galben deja se găsește în magazinele specializate, inclusiv în aeroporturi din România. Soții Galben își doreau însă să ducă produsul la un alt nivel și să-l transforme într-un brand național.

Foto: Facebook Ilie Galben

 

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Cozonacii Babka, pâinea cu maia sau ciocolata Dubai, printre produsele preferate de clienții Sweet Iris în 2024. O surpriză irezistibilă pentru 2025:

Bunătățile de pe rafturile Patiseriei Sweet Iris s-au vândut ”ca pâinea caldă” în 2024. Cozonacii Babka...

Clinica SANOVIL Bistrița angajează asistent medical generalist, infirmieră, personal Întreținere! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Clinica SANOVIL Bistrița își mărește echipa! Se caută asistent medical generalist, Infirmieră și Personal Întreținere Tehnic. Se oferă contract de muncă pe o perioadă nedeterminată și salariu motivant. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la MasterFoam, RCB Electro, Fan Courier și GB Instaplan:

FOTO: Dacă iubești deserturile și vrei să treci la nivelul următor, acum ai ocazia să te perfecționezi la cursurile pentru Un Dulce De Zece!

Ești pasionat de cofetărie, dar torturile îți dau bătăi de cap, încă nu le știi toate...