O familie din Ilva Mică a primit 200.000 de euro de la unul dintre jurații „Imperiului Leilor”, show-ul de la ProTV. Dragoș Petrescu devine proprietarul a 40% din afacere în schimbul sumei menite să transforme brandul „Ilie Galben” dintr-unul local într-unul național.
Familia Galben din Ilva Mică, producătorul țuicii premium „Ilie Galben” are un nou partener de afaceri. Este vorba despre Dragoș Petrescu, unul dintre cei mai puternici antreprenori români din zona restaurantelor.
Soții Mihaela și Ioan Galben și-au încercat norocul la show-ul de la ProTv „Imperiul Leilor” și l-au determinat pe Dragoș Petrescu să investească în produsul lor. Au cerut în prima fază 200.000 de euro pentru 15% din companie.
Au primit 200.000 de euro pentru 40% din companie. În momentul în care își va recupera suma investită, Dragoș Petrescu a precizat că va înapoia 20%.
„Eu aș fi de acord să vin alături de voi în următoarele condiții și anume: 200.000 de euro pentru 40% din afacerea voastră. În momentul în care voi veți returna cei 200.000 de euro sunt dispus să cedez înapoi 20% din cei 40%. Este o onoare pentru mine să investesc în familii de antreprenori așa frumoase ca a voastră”, a precizat investitorul.
Țuica ia naștere într-un cazan din `46, adus din Viena
Povestea țuicii „Ilie Galben” se învârte în jurul bunicului producătorului. Acesta se numea chiar Ilie Galben și a produs decenii întregi țuică. A început în `47 și a produs țuică până în 1993, când a decedat.
„Cazanul a picat din podul șurii. A fost a bunicului, la întoarcerea de pe front a avut bani de un cazan, deși nu știm de unde. În `46 se duce la Viena cu un prieten, un vecin, și își cumpără acest cazan.”, spune Ioan Galben, care continuă să fabrice țuică cu acest cazan.
L-a urmărit pe bunicul său cum făcea țuica încă de când era copil, iar acum îi duce mai departe inclusiv rețetele. Până și operațiunile tradiționale le-a păstrat. Focul este făcut cu lemne, fructele fermentează în căzi de lemn. Inclusiv la ridicarea clădirilor în care se fabrică țuica au fost folosite materiale reciclate din șura și grajdul bunicului.
Țuica Galben deja se găsește în magazinele specializate, inclusiv în aeroporturi din România. Soții Galben își doreau însă să ducă produsul la un alt nivel și să-l transforme într-un brand național.
Foto: Facebook Ilie Galben