Managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany vrea să combată lipsa de medici de la Unitatea de Primiri Urgență, cu ajutorul medicilor de familie. Acesta vrea ca medicii de familie să fie obligați prin lege să facă gărzi și la spital și să se ocupe de cazurile mai puțin grave care ajung la Urgențe.
Prezent la Bistrițeanul Live, la Medicină pe Limba ta, Gabriel Lazany a spus că a cerut modificarea legislației, astfel încât medicii de familie să dea o mână de ajutor la Unitatea de Primiri Urgențe și să fie obligați prin lege să facă gărzi lunar.
Aceștia ar urma să se ocupe de codurile alb și albastru, adică de pacienții în stare mai puțin gravă. Practic, Gabriel Lazany ar vrea ca centrul de permanență care acum funcționează în zona Subcetate să se mute la spital.
De asemenea, se dorește și mărirea echipei de asitenți sociali de la Unitatea de Primiri Urgențe, astfel încât să fie câte unu pe tură. Rolul asistenților sociali este de a comunica și a informa aparținătorii despre starea pacienților care sunt tratați la UPU.
Șeful UPU-SMURD, dr. Tiberiu Tudor prezent și el la emisiune a mai făcut cunoscut faptul că inclusiv echipajele de pe mașinile de Terapie Intensivă Mobilă dau o mână de ajutor la Urgențe, când nu sunt la cazuri.
În acest moment, la UPU sunt doar doi medici pe tură, în condițiile în care ar trebui să fie 5. Pe timp de noapte, un singur medic se ocupă de urgențele de la UPU.
Întreaga emisiune la care a fost invitat managerul Gabriel Lazany și dr. Tiberiu Tudor o puteți urmări mai jos:
Un proiect Bistrițeanul.ro susținut de MedTotal – Policlinica Ta, tratamentul TOTAL pentru sănătatea ta.
MEDTOTAL – Bistrița, Str 1 Decembrie, Nr 30
Dl Gabriel Lazany trebuie sa stie ca munca fortata este interzisa orin Constitutie. Asa ca degeaba are dansul reflexe comunsiste pt ca nu mai poti pe nimeni obliga munceasca daca nu vrea. Iar medicii de familie nu au contract cu spitalul.
Eu subscriu cu garzi în spital ,bună orientare
Deocamdata nu e medic acest Lazany, deci nu-si poate da cu parerea in sceasta problema.
Dar, ar putea face ceva util in privinta cslitatii actului medical. Sa acorde prioritate medicilor scoliti cu adevarat in centre universitare adevarate, nu fake-uri orecum Oradea, Arad, Sibiu. Asta o poate face!
medicina de familie din romania si medicii de familie 50 % aproximativ NU stiu medicina. nu toti, dar multi nu stiu medicina.