Investițiile în Spitalul Județean Bistrița cuprind și zona… bucătăriei. S-au achiziționat două cuptoare performante, pentru a oferi bunătăți în farfurie celor internați. „Friptură de pasăre și cartofi gratinați la cuptor” este doar unul dintre meniurile care-i fac și pe medici să saliveze. Și să plătească pentru a mânca și ei.
- Legume gratinate
- Friptură de porc cu legume, la tavă
- Ciuperci sotate
- Friptură de pasăre cu Cartofi gratinați
- Legume la abur
- Legume înăbușite
- Orez la cuptor cu friptură de pasăre.
Nu e meniul unui restaurant de fițe! Ci e meniul de la Spitalul Județean de Urgență Bistrița!
Managerul unității a înțeles că e importantă și hrana care ajunge la pacienți, nu doar mediul și personalul medical.
„Întrucât meniul este unul pentru regim, preparatele sunt pe bază de legume. Însă dacă până acum se mergea pe varianta legumelor fierte în apă, de acum se vor prepara în cuptor, la tavă, sau în cuptor, la abur, desigur, mai gustoase decât fierte în apă. Ideea este că rețetele vechi din Rețetarul spitalului vor fi îmbunătățite treptat”, a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, purtătorul de cuvânt al SJUB, Camelia Strungari.
Astfel, s-a investit în aparatură modernă.
„Spitalul a achiziționat și instalat în acest an două cuptoare profesionale pentru Blocul alimentar, în vederea îmbunătățirii calității hranei pacienților și creșterii eficienței activității din acest sector. Dotările fac parte din lista de investiții aprobată în anul 2019. În cursul zilei de 14 ianuarie a avut loc instruirea angajaților din Blocul alimentar pentru utilizarea eficientă a celor două cuptoare”, a explicat Camelia Strungari.
Instruirea personalului a fost făcută de chef Dănuț Lihat.
Bunătățile gătite în bucătăria spitalului, îi atrag chiar și pe medici, care comandă și ei.
„Chiar și personalul medical solicită meniurile care se gătesc. Și le primesc, contra cost, bineînțeles,” mai spus Camelia Strungari.
Foto ilustrativ- Laura Laurentiu