-1.5 C
Bistrița
duminică, februarie 23, 2025

FOTO: Zeci de preșcolari din județ și-au depășit barierele fizice, psihice și emoționale, în concursul „Jocuri și jucării în natură”

Un spațiu verde, aerul curat și lumina naturală trebuie să facă parte din dezvoltarea copilului. Au demonstrat-o educatoarele Grădiniței „Căsuța cu Povești” din Bistrița, organizând concursul Jocuri și jucării în natură. „Preșcolarii au avut ocazia să depășească barierele fizice, psihice și emoționale. Au reușit să-și exprime opiniile și să învețe să comunice mai bine în cadrul colectivității…”

Proiectul județean Arta tranzientă – punte spre natură face parte din CAEJ BN 2024, domeniul Ecologie și protecția mediului. A fost coordonat de directoarea Rodica Brănișteanu de la Grădinița „Căsuța cu povești” Bistrița și profesoarele pentru învățământul preșcolar Maier Gabriela, Horga Liana, Rus Diana. Alături le-a fost echipa formată din profesoarele pentru învățământul preșcolar Mîndrean Andreea, Popițan Adriana, Sima Andreea, Onoe Ana-Maria, Rățoi Saveta și Turda Monica.

Dincolo de ușa grupei, aventura s-a desfășurat la sfârșitul lunii octombrie, prin intermediul concursului Jocuri și jucării în natură. Au participat 10 echipaje de preșcolari din județ, îndrumați de 14 cadre didactice.

Prin intermediul acestui concurs, preșcolarii au avut parte de o aventură a cunoașterii, o lume liberă pe care copilul încearcă să o descopere singur, devenind activ în propria sa formare și dezvoltare.

Inițiativa le-a oferit ocazia de a explora mediul înconjurător și de a-și dezvolta abilitățile prin jocuri interactive și experimentale.

Activitățile au oferit nu doar beneficii educaționale, ci și emoționale. Preșcolarii au avut ocazia să depășească barierele fizice, psihice și emoționale. Au reușit să-și exprime opiniile și să învețe să comunice mai bine în cadrul colectivității.

Totodată, evenimentul a creat o atmosferă de echilibru emoțional și confort, atât pentru copii, cât și pentru educatoare. A contribuit la o stare generală de bine, esențială pentru succesul activităților zilnice.

Prin această inițiativă s-a demonstrat încă o dată că natura este un spațiu ideal pentru dezvoltarea copiilor. Natura le oferă ocazia de a învăța activ, de a se conecta cu mediul și de a se bucura de o educație sănătoasă.

Sperăm că proiectul Arta tranzientă – punte spre natură va continua să inspire educatori și copii din județul Bistrița-Năsăud să petreacă mai mult timp în aer liber, îmbinând jocul cu învățarea în mijlocul naturii”, au transmis inițiatorii proiectului.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

AMICII BUILDING angajează Inginer proiectant Instalații. Noi locuri de muncă, disponibile în Bistrița

AMICII BUILDING angajează Inginer proiectant Instalații. Locuri de muncă, disponibile și la Cabinetul de psihologie Sutea Rozalia își extinde echipa și caută logoped și pedagog de recuperare. Noi locuri de muncă, disponibile în Bistrița, la depozitul AnnaFiori.ro Sărata, STEWO Năsăud sau Restaurant Arena by Casa EMA.

RUBIN Dragobete Drive – Pentru o dragoste care merge mai departe cu Kia, Suzuki, Ssangyong și MG!

Rubin Motors Bistrița – dealer autorizat Kia, Suzuki, Ssangyong și MG îți propune să sărbătorești iubirea cu o experiență auto memorabilă! Participă la campania specială „Dragobete Drive" și ai șansa de a câștiga și o cină romantică la Hotel Roser House – un loc de poveste pe malul lacului Colibița, unde iubirea și peisajul montan se întâlnesc perfect.

5 Soluții simple pentru a-ți atinge obiectivele majore

Achiziționarea unei proprietăți imobiliare, a unei mașini, investiția în educație sau orice alt obiectiv major cu impact pe termen lung poate părea o provocare atunci când apare partea financiară. Însă, există soluții la îndemână care îți vor facilita accesul către planurile tale. Trebuie să știi unde să le cauți și cum să le accesezi.