Entuziasm, creativitate, viziune, cooperare, succes, pasiune, cunoaştere, dezvoltare, performanţă: au fost cuvintele care au definit încă o seară extraordinară la Palatul Culturii acolo unde Consiliul Judeţean a acordat zeci de premii celor mai buni elevi din întreg judeţul.
„Sunt extrem de mândru în calitate de reprezentant al cetăţenilor acestui judeţ care m-au ales, care m-au votat sau care sunt împotriva mea… Este felul nostru de a vă transmite că vă apreciem eforturile, vă iubim, vă stimăm şi suntem onoraţi că suntem concetăţenii dumneavoastră…”, a precizat Emil Radu Moldovan, preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud.
„Omul când nu are de lucru, îşi caută… Eu fac parte dintre cei care n-au avut de lucru şi şi-au căutat… Până la mine nu a premiat nimeni niciodată, pe nimeni… Vă mărturisesc că mi-aş dori foarte mult să vă premiez şi să vă stimulez pe toţi, la cel mai înalt nivel, pentru că nu aduc bani de-acasă, nici de la mama, nici de la soacră-mea, sunt bani publici, sunt fonduri pe care le meritaţi şi chiar mi-aş dori să vă premiez pe toţi. Meritaţi pe deplin… Aţi merita toate premiile din lume fiecare dintre dumneavoastră care aţi ales această meserie complicată şi grea, de a pregăti generaţiile viitoare – o meserie atât de nobilă… Am să vă rog să ne înţelegeţi că doar atât putem să facem deocamdată…”, a mai spus Emil Radu Moldovan.
Preşedintele, alături de vicepreşedinţii de Consiliu Judeţean Vasile Puica şi Ioan Ţintean, prefectul Ovidiu Frenţ, subprefectul Ovidiu Ceclan, inspectorii Angelo Manea şi Adriana Ramona Salak i-au premiat pe cei mai buni elevi ai judeţului cu bani, o diplomă de excelenţă şi câte un trandafir.
Ceremonia a început cu acordarea unui premiu special Alexandrei Deneş de la Şcoala Gimnazială Nr. 4 din Bistriţa – fetiţa care a oferit întregii ţări un exemplu de compasiune, empatie şi toleranţă, alcătuind un valoros instrument de studiu pentru copiii diagnosticaţi cu autism. Ana Dragu, coordonatoarea Centrului Micul Prinţ a oferit distincţia concepută în parteneriat cu Consiliul Judeţean unui coleg al Alexandrei, fetiţa fiind astăzi la Bucureşti, pentru a accepta un premiu din partea Ministerului Educaţiei.
Ana Dragu a povestit celor prezenţi că la Şcoala Gimnazială Nr. 4 sunt integraţi aproximativ 70 de elevi cu nevoi speciale, „o adevărată performanţă”, şi că într-o singură săptămână, Caietul Alexandrei postat gratuit pe site-ul www.centruldeautism.ro a fost descărcat de 5.000 de ori – fapt care îi demonstrează din plin utilitatea.
Un premiu important şi cuvinte de laudă au primit şi elevii de la clubul de robotică din Beclean, pentru performanţa de a ajuta Consiliul Judeţean să atragă 105 milioane de euro în judeţ:
20.000 de lei au fost împărțiți celor 10 absolvenți de liceu care au luat anul acesta primele trei medii la BAC, cei șase elevi care au luat nota 10 primind câte 2.500 de lei. Alți patru, având media 9,96 și 9,93 au primit câte 1.500, respectiv 1.000 de lei.
10 elevi care au obţinut primele trei cele mai mari note la Evaluare Națională şi patru care au luat media 10 au primit, de asemenea câte 2.500 de lei. Elevii care au obţinut la examenul naţional media 9,92 au primit câte 1.500 de lei, în timp ce câte 1.000 de lei au ajuns la ceilalţi cu medii foarte apropiate de 10.
Câte 500 de lei au fost oferiţi elevilor merituoşi care au participat la Olimpiade, la diferite materii: pe scenă au urcat aproape 135 de olimpici din întregul județ, dar şi o parte dintre profesorii lor care i-au pregătit şi le-au îndrumat paşii spre performanţă.