Visul frumos al unui drum care să unească 10 județe din țară, prinde contur. Via Transilvanica, pe modelul „El Camino”, are marcat deja 10 la sută din lungimea sa. „Chiar dacă e obositor din punct de vedere fizic, este o senzație unică să poți contribui la scrierea istoriei neamului nostru!”, spune președintele CJ BN, Radu Moldovan.
Ieri au fost bătuți primii picheți din Via Transilvanica. Drumul ce străbate 10 județe, pe lungimea a 1000 de km, prinde contur.
Traseul începe la intrarea dinspre Bucovina în județul Bistrița-Năsăud, va curge prin Munții Călimani, apoi prin Ținutul Secuimii, Capitala Marii Uniri, Sarmisegetusa Regia, Munții Cernei și va ajunge la Drobeta Turnu Severin, locul în care Regele Carol I a intrat în țară. În cealaltă direcție va ajunge până în Bucovina, la Putna, locul în care se odihnește Ștefan cel Mare.
Acesta va fi trasat de voluntarii Tășuleasa Social împreună cu autoritățile locale și județene.
Determinarea de trasare a acestuia e mare, deoarece se dorește ca în toamnă să se poată parcurge prima bucată din Via Transilvanica.
Lucrurile se desfășoară într-un ritm alert. În doar două zile s-a plantat borna cu numărul 100.
„La Mărișelu am plantat borna cu numărul 100! Primii 100 de km din Via Transilvanica, parcurși și pichetați! Chiar dacă e obositor din punct de vedere fizic, este o senzație unică să poți contribui la scrierea istoriei neamului nostru!”, a scris președintele CJ Radu Moldovan, pe pagina sa de Facebook.
[arve url=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2F100005050455680%2Fvideos%2F975800919264914%2F&show_text=0&width=560″ /]