0.6 C
Bistrița
vineri, noiembrie 22, 2024

FOTO/VIDEO: Ultimele concerte incendiare, astă-seară, la Celtic Transilvania

A fost un weekend plin de concerte incendiare, energie, muzică, artă, gastronomie și uimitoare lecții de istorie – la Festivalul Celtic Transilvania. Nu ratați astă-seară, concertele Sadetica (Bistrița), FrontKill (Bistrița), Selfish Murphy (Ungaria), Vermilia (Finlanda), BlackBriar (Olanda) și Unleash the Archers (Canada).

Muzică bună, dansuri celtice, artă, istorie și gastronomie – într-o atmosferă unică și plină de energie – la Celtic Transilvania 2024.

Cam așa poate fi descris în câteva cuvinte festivalul care și-a propus să ofere inedite experiențe / fragmente din cultura celților în inima Transilvaniei.

Ieri seară, pe scena Celtic Transilvania, concertele au început cu un curcubeu optimist și clujenii de la Symphress. 

Trupa s-a înființat în 2015, la Cluj-Napoca, inițial ca proiect de muzică acustică-ambientală. Ulterior, trupa a evoluat spre muzica progresiv-simfonică, rock și metal.

Formația se axează exclusiv pe piese proprii care îmbină subgenul symphonic metal cu elemente din zona progressive, în special progressive metal.

Primul material discografic al trupei – un album conceptual de progressive metal intitulat Father Time – Part I, a fost lansat în martie 2023.

Trupa Ūkanose ar fi trebuit să ajungă la Festivalul Celtic Transilvania încă de acum câțiva ani. Însă conjuncturile nu au fost prielnice. Ieri seară, spectatorii Celtic Transilvania s-au declarat cuceriți de folk-ul metal și flautul solistei: 

Trupa provine din Lituania, ultima națiune păgână din Europa, și cântă într-una dintre cele mai vechi limbi vii din lume. Muzica lor combină bogata moștenire culturală a folclorului lituanian cu energia brută a heavy metalului. Rezultatul? Un sunet folk metal unic și captivant.

Poporul lituanian are o legătură profundă cu rădăcinile lor ancestrale și credințele păgâne. Iar acest lucru se reflectă în muzica trupei Ūkanose. Aceștia se inspiră din povești și cântece străvechi care au fost transmise de-a lungul generațiilor. 

Tot ieri, pe scena Celtic Transilvania au urcat și Condemned-AD, în locul elvețienilor de la Messiah – care nu au mai reușit să ajungă, din motive obiective.

Seara s-a încheiat cu una dintre cele mai iubite formații din zona viking folk black metal, Månegarm.

Aflați pentru prima oară în România, cei de la Månegarm s-au întâlnit la primele repetiții în 1995. Au în palmares 10 albume de studio. Cel de-al 11-lea este programat pentru 2024. În cei 28 de ani de existență, Manegarm au concertat în toată lumea, mai puțin în România. Așa că a fost rândul publicului Celtic Transilvania să se bucure, ieri seară, de muzica lor.

Astă seară, la Celtic Transilvania aveți ocazia să vă delectați cu Sadetica – o trupă din Bistrița aflată în plină ascensiune. Trupa a luat ființă în luna mai, dar a cântat deja în deschiderea celor de la iarba Fiarelor, în două concerte, precum și la Zilele Bistriței. 

Concertele Celtic Transilvania 2024 se încheie cu FrontKill, SelfishMurphy, Vermilia (Finlanda), BLACKBRIAR (Olanda) și UNLEASH THE ARCHERS (Canada).

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Noua colecție de iarnă, la DYA Cool Fashion: Se poartă gecile și paltoanele cu gulere de blană! Găsiți inclusiv mărimi mari 6XL sau 60-62

Magazinul DYA COOL FASHION este cunoscut în rândul bistrițencelor că aduce haine de calitate, elegante sau...

MATEROM AUTOMOTIVE angajează Facturist organizat și atent la detalii

Compania MATEROM AUTOMOTIVE este în căutarea unui Facturist organizat și atent la detalii, pentru a se alătura echipei noastre. Vei fi responsabil/ă de gestionarea activităților legate de facturare, înregistrarea documentelor contabile și menținerea unei comunicări eficiente cu clienții și colegii.

O armă reală – PREMIUL oferit de Poligon Tactical Defense Bistrița la concursul care marchează primul an de existență

Singurul poligon de trageri indoor din județ s-a deschis acum un an, la Bistrița. Dar băieții...