1.7 C
Bistrița
miercuri, ianuarie 22, 2025

FOTO/VIDEO Toate-s vechi și nouă toate… Ștrandul Codrișor îi așteaptă pe bistrițeni tot cu gresie desprinsă și noroi

Printre investițiile de care pur și simplu nu pare să aibă noroc municipalitatea se numără Ștrandul Codrișor. Reabilitat în urmă cu câțiva ani și „cârpit” an de an, Ștrandul Codrișor continuă să-i aștepte pe bistrițeni cu gresia desprinsă și noroi… cât cuprinde.

Problemele întâlnite anii trecuți la Ștrandul Codrișor par să vină și pe capul noii administrații. Astfel, bistrițenii sunt întâmpinați la ștrand tot cu gresie desprinsă și cu noroi cât cuprinde.

Un bistrițean a surprins aceste probleme în mai multe fotografii și un filmuleț chiar ieri. Acesta spune că gresia desprinsă este la doi pași de bazinul pentru copilași.

Lucrările de mântuială de la Ștrandul Codrișor au încheiat sezonul estival trecut cu o amendă din partea DSP. Asta după ce o tânără s-a rănit destul de grav la un picior cu o bucată de faianță ruptă. Bistrițeanca a ajuns de la ștrand pe masa de operație. Mai multe despre acest subiect puteți citi AICI.

An de an bazinele au fost revopsite, iar finisajele refăcute. Anii trecuți, reprezentanții Primăriei Bistrița susțineau că aceste lucrări s-au făcut pe banii constructorului.

Ștrandul Codrișor a fost reabilitat în perioada 2015- 2017 de către cei de la Record. Lucrările au înghițit nu mai puțin de 4,7 milioane de lei.

Foto/Video: Adrian Sorin.

 

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. “Scump la tărâţe şi ieftin la făină”. Această zicală se potriveste perfect in cazul lucrărilor de reabilitare efectuate intre anii 2015 – 2017 la Strandul Codrisor in mandatul fostului primar Ovidiu Cretu.
    În proiectul de reabilitare au fost incluse amenajări obligatorii precum: sistem de filtrare, tratare şi recirculare a apei cu preaplin pentru cele trei bazine, bazin de compensare şi sala echipamentelor, reţele de canalizare, amenajarea aleilor de legătură, dotarea cu mobilier urban (şezlonguri de lemn, umbrele de soare, bănci, banchete pentru tribună, coşuri de gunoi, cişmelele de apă), refacerea duşurilor exterioare, amenajarea unui spaţiu de joacă pentru copii şi a unui teren de sport multifuncţional destinat jocurilor cu mingea (baschet, volei/fotbal-tenis, minifotbal), amenajarea vestiarelor, a unui chioşc la intrarea în incintă şi a unui panou informativ de afişaj cu harta Ştrandului Codrişor, refacerea grupului sanitar, inclusiv dotarea acestuia cu obiecte sanitare adaptate persoanelor cu dizabilităţi, amenajarea spaţiilor verzi, zonă distinctă pentru picnic dotată cu mese şi bănci, grătare, locuri pentru ceaun, cişmele cu apă potabilă, coşuri de gunoi, toalete ecologice şi pichet de incendiu, realizarea unei instalaţii de sonorizare şi trei locaţii pentru conexiune hot-spot wireless la internet, realizarea sistemului de iluminare de incintă şi supraveghere video pentru obiectivele principale, înlocuirea gardului existent cu o împrejmuire transparentă.
    Diferenta dintre variantele de reabilitare era dată de modul de acoperirea bazinului olimpic (pentru adulţi) in vederea prelungirii perioadei de utilizare a bazinului , cu un consum minim de energie şi reducerea pierderilor de apă. Consiliul Local a optat atunci în septembrie 2014 pentru varianta nr. 1, cea mai ieftină, de acoperire bazine cu folie şi utilizare panouri solare, în locul variantei nr.3 care prevedea închiderea bazinului pentru adulţi cu structură metalică cu pereti verticali din panouri mobile şi acoperiş retractabil combinat cu utilizarea de panouri solare şi pompe de căldură, care ar fi permis functionarea bazinului olimpic tot timpul anului. In plus, varianta 3 ar fi protejat mai bune finisajele la bazine fără a fi necesară refacerea lor in fiecare an cu cheltuieili suplimentare. Poate noua administratie liberală in frunte cu primarul Ioan Turc va remedia această „mostenire” păguboasă care confirmă zicala de la inceputul comentariului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Cozonacii Babka, pâinea cu maia sau ciocolata Dubai, printre produsele preferate de clienții Sweet Iris în 2024. O surpriză irezistibilă pentru 2025:

Bunătățile de pe rafturile Patiseriei Sweet Iris s-au vândut ”ca pâinea caldă” în 2024. Cozonacii Babka...

Clinica SANOVIL Bistrița angajează asistent medical generalist, infirmieră, personal Întreținere! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Clinica SANOVIL Bistrița își mărește echipa! Se caută asistent medical generalist, Infirmieră și Personal Întreținere Tehnic. Se oferă contract de muncă pe o perioadă nedeterminată și salariu motivant. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la MasterFoam, RCB Electro, Fan Courier și GB Instaplan:

FOTO: Dacă iubești deserturile și vrei să treci la nivelul următor, acum ai ocazia să te perfecționezi la cursurile pentru Un Dulce De Zece!

Ești pasionat de cofetărie, dar torturile îți dau bătăi de cap, încă nu le știi toate...