La Hotelul Coroana de Aur s-a desfășurat ieri festivitatea de premiere a studenților eminenți din cadrul Extensiei Bistrița a Universității Tehnice Cluj-Napoca.
„Trebuie să exprim mulțumirea și gratitudinea pe care Universitatea noastră o are față de clubul Rotary Bistrița Nosa, pentru că s-au întors să vadă viitorul țării, s-au întors către studenții de azi și specialiștii de mâine, ca să le ofere un premiu de excelență. Prin această plachetă de excelență, Clubul Rotary oferă studenților o amintire extraordinară prin care li se recunoaște meritul și efortul pe care ei l-au depus pe parcursul a patru ani…”, a subliniat invitatul special al evenimentului – prof. univ. dr. inginer și dr. în istorie Mihai Munteanu.
Este o premieră, a mai spus profesorul Mihai Munteanu, care a recunoscut că la Cluj nu s-a întâmplat așa ceva: „Este o premieră pentru Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca faptul că Clubul Rotary Nosa oferă asemenea diplome de excelență…”
[arve url=”https://youtu.be/qWA7m7OAwk8″ /]
Evenimentul a fost organizat de Universitatea Tehnică și Clubul Rotary Bistrița Nosa, în cadrul proiectului Rotary Bistrița Nosa susține Educația și a debutat cu o prezentare generală a activităților clubului Rotary Nosa, susținută de Eladie Grere. „Poate vă imaginați că în clubul Rotary Nosa sunt doar oameni plini de bani care nu mai știu ce să facă cu ei, așa că îi împrăștie în dreapta și-n stânga… Dar nu este așa. Suntem oameni obișnuiți care vrem cu adevărat să sprijinim comunitatea în care trăim”, a subliniat Eladie Grere, amintind de bursele oferite unor elevi din Bistrița, de felul în care clubul Rotary Nosa a onorat oamenii exemplari din oraș, de biblioteca amenajată recent în Viile Tecii sau școala din Strîmba dotată de voluntarii Rotary Bistrița Nosa cu tehnică de calcul și mobilier…
Vasile Nicolae Bârlea, președintele în exercițiu al clubului a rostit, la rândul său, câteva cuvinte de salut, iar invitatul special, prof. dr. Mihai Munteanu, a vorbit despre sistemul universitar în Europa, dar și principiile și valorile care ar trebui să ghideze comunitatea din interiorul universităților.
„Calitatea este caracteristica unei școli care o apropie sau o depărtează de alta, calitatea se autogenerează în sistemul normativ al universităților”, a subliniat prof. dr. Mihai Munteanu, conturând și un decalog care ar trebui să fundamenteze bazele calității în învățământ.
„Creativitatea este o problemă de management, fiindcă modul de organizare scoate la iveală talentul oamenilor, motiv pentru care în universitate trebuie să se opteze pentru organizarea neuronală, în locul centralismului. Creativitatea este o sursă inepuizabilă, dar și fragilă, pentru că orice constrângere o distruge. În orice domeniu, libertatea de a gândi și de a comunica constituie condiția creației. Școala trebuie să cultive acele subtile competențe umane care exprimă capacitatea de a fi om în sensul valorilor și credințelor, aptitudinilor și comportamentelor, la nivel individual, cât și social, adică acea capacitate de a te comporta în sensul atitudinilor positive în relațiile cu ceilalți…”, a mai spus prof. dr Mihai Munteanu.
În cadrul ceremoniei de premiere, au fost distinși cu plachete de excelență studenții Roxana Cărăușu (anul II, profil Electric), Ionela Alina Iurcia (anul III, profil Electric), Iacob Daniel Gorog (anul IV, profil Electric), Petruța Florina Runcan (anul II, profil Mecanic), Dănuţ Moldovan (anul III, profil Mecanic) și Anchidim Zinveliu (anul IV, profil Mecanic).
Andreea Bihari și Cristiana Maria Ganea au primit distincția de excelență din partea Clubului Rotary Nosa pentru că sunt studente la a doua facultate de stat, în timp ce secretar ing. Regina Ursa a primit aceeași distincție pentru sprijinul acordat studenților.
[arve url=”https://youtu.be/cHVwn2QuJNg” /]