0.9 C
Bistrița
marți, noiembrie 5, 2024

FOTO/VIDEO: Spectaculoase minerale și cristale de cuarț, la Muzeul Județean! Detalii despre proprietățile lor vindecătoare

Spectaculoase coliere, brățări, cercei, inele, broșe sau brelocuri realizate din pietre semiprețioase precum jad, ametist sau cuarț vă așteaptă astăzi și mâine la Muzeul Județean, alături de impresionante scoici uriașe din Oceanul Indian, roci și minerale provenite de pe toate continentele – dar și exponate rare, precum rubin-fucsitul sau lamaritul, fascinante „flori de mină” din Baia-Mare, colecții de minerale pentru copii și fosile din diferite ere geologice.

La Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud are loc în acest weekend – tradiționalul deja Salon de Minerale, Fosile și Geme organizat de Muzeul Județean, secția de Științele Naturii, în parteneriat cu SC ICPE Bistrița – eveniment coordonat de cercetătorul științific III dr. ing. Marius Horga.

Expoziţia în aer liber cu vânzare reuneşte exponate ale unor colecţionari şi comercianţi din Baia Mare, Timişoara, Târgu Mureş, Arad, Bistriţa și Sîngeorz Băi, Salonul de minerale debutând ieri, cu o conferință susținută de geologul Oscar Edelstein din Baia Mare.

Intitulată „Pietre preţioase – în câteva cuvinte”, conferința s-a dorit o invitație și o provocare către ulterioare căutări: „Mi-am dorit practic să-i incit pe spectatori să urmărească și să caute mai departe informații despre poveștile subtile legate de pietrele prețioase…”, a povestit  geologul Oscar Edelstein pentru Bistrițeanul.ro, mărturisind totodată că nu este foarte convins de proprietățile terapeutice magice ale mineralelor. „Probabil că i-am dezamăgit ușor pe cei din asistență, pentru că sunt unul dintre cei care nu cred în explicațiile care se asociază acestor minerale. Știu că pietrele au caracteristici importante, cum este cuarțul – cu o mare capacitate electrică, fiind folosit ca și condensator, are o memorie foarte bună, fiind utilizat în multe domenii, dar eu cred că nu piatra în sine acționează prin proprietăți sau puteri asupra omului, ci creierul omului este cel care deține puterea fantastică a vindecării… Dacă omul este convins că piatra îi face bine, atunci creierul acționează asupra lui și face tot restul… Este opinia mea…”, a mai spus Oscar Edelstein.

Gabriela și Emil Șpaic au venit tocmai din Arad la Salonul de Minerale, după o absență de aproape 14 ani. „Am participat și la edițiile mai vechi, la invitația directorului de atunci al muzeului, domnul Chintăuan”, a povestit geologul, declarându-se încântat de orașul nostru.

[arve url=”https://youtu.be/GYsv2UF5PqE” /]

În curtea muzeului puteți să admirați și exponate aduse de cercetătorul șt. I dr. Ioan Chintăuan tocmai din Oceanul Indian, dar și alte minunății cumpărate de la târgurile de antichități din Franța, precum și exponate ale ing. geolog Claudia Groza (Baia Mare), ing chimist Emilia Morariu (Bistrița), Manu Nasiri (originar din Teheran, Iran, dar stabilit la Timișoara), Maxim Hîruța (Sîngeorz-Băi), Ștefan Strîmb (Baia Mare) sau Carmen David (Târgu Mureș).

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

FAN Courier angajează curieri puși pe treabă din Sângeorz Băi și Bistrița. NOI Locuri de muncă, la TeraSteel, GB Instaplan și Sanovil

NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la TeraSteel care angajează operatori producție. FAN Courier are nevoie de curieri în Bistrița și Sângeorz-Băi, iar la GB Instaplan Bistrița se caută sudori, instalatori, electricieni și lăcătuși. Oferta completă, mai jos: 

GUMIX Bistrița: Servicii complete de vulcanizare, cu aparatură de ultimă generație! Inclusiv HOTEL pentru cauciucuri

Băieții de la GUMIX aduc bistrițenilor servicii complete de vulcanizare, cu aparatură de ultimă generație. Profesionalismul...

Descoperă duo-ul perfect pentru o igienă bucală corespunzătoare!

Menținerea unei igiene orale corespunzătoare este esențială pentru sănătatea dinților și a gingiilor. În ultimii ani, tehnologia a adus o serie de inovații în domeniul îngrijirii dentare, cele mai notabile fiind irigatorul bucal și periuța de dinți electrică.