În prezența ministrului Sănătății, conducerea județului și a spitalui au fost inaugurate noile circuite medicale de la parterul unității medicale, dar și cele două aparate care vor funcționa începând din luna decembrie în cadrul spitalului: CT și RMN.
Întreg parterul Spitalului Județean de Urgență a fost reamenajat. Pe holuri și în sălile de așteptare au apărut fotografii cu Bistrița, iar la ușa fiecărui cabinet sau sală e un display care le spune pacienților când e liber și pot intra.
De asemenea, pereții cabinetelor medicale și a holului au fost placați cu material care se autodezinfectează. A fost amenajată și o recepție pentru internare, cu două cabinetele medicale, unde vor putea fi văzuți de specialiștii spitalului cei care se internează.
Cu această ocazie au fost prezentate și două aparate intrate în dotarea Spitalului Județean de Urgență: un CT și un RMN. Acestea vor deservi întreg spitalul, unitatea medicală renunțând la colaborarea cu clinica privată Hyperdia, unde ajungeau toți cei care aveau nevoie de un CT.
„RMN-ul și CT-ul vor fi utilizate de tot ce înseamnă spital, inclusiv Unitate de Primiri Urgențe. UPU este primul și cel mai mare beneficiar al lor, pentru că 70-80% din investigațiile medicale se fac pentru și la solicitarea lor”, a declarat managerul spitalului, Gabriel Lazany.
RMN-ul va fi funcțional în prima săptămână a lunii decembrie, iar CT-ul este funcțional deja, însă are nevoie de o autorizație de funcționare, care va fi primită la jumătatea lunii decembrie.
La inaugurare au fost prezenți ministrul Sănătății Sorina Pintea, președintele de Consiliu Județean Radu Moldovan, prefectul Ovidiu Frenț, dar și alți oficiali din domeniul sănătății, inclusiv manageri de spitale din Transilvania.
„S-a schimbat filosofia. Nu mai vrem să plimbăm oamenii de la o ușă la alta, de la un cabinet la altul. Am făcut o recepție cu două cabinete de consultații în stânga și în dreapta sălilor de așteptare pentru medicii de specialitate care vor trebui să intervină atunci când va fi cazul, înainte de a fi internat bolnavul. De asemenea, am relocat UPU pediatrie”, a precizat președintele de Consiliu Județean, Radu Moldovan.
În acest moment sunt 5 medici radiologi specializați în interpretarea rezultatelor acestor aparate, însă managerul spitalului vrea o linie permanentă pe serviciile de tomografie. În acest sens au fost scoase la concurs 5 posturi de medici radiologi, precum și posturi de tehnicieni.
[arve url=”https://www.youtube.com/watch?v=iA-5WlJM7cM” /]