2.8 C
Bistrița
joi, ianuarie 23, 2025

FOTO – VIDEO: Primarul Ioan Mate, viceprimarul, secretarul și un viitor consilier local din Sânmihaiu de Câmpie au fost aduși la Parchet la audieri

Primarul Ioan Mate, viceprimarul, secretarul și un viitor consilier local din Sânmihaiu de Câmpie au fost aduși în această dimineață la Parchet, la audieri, unde se află și în aceste momente. Aceștia au fost reținuți pentru 24 de ore, după ce ar fi eliberat adeverințe false, care le-au permis oamenilor să voteze în comuna Sânmihaiu de Câmpie la alegerile locale din iunie.

Primarul, viceprimarul, secretarul și un viitor consilier local din Sânmihaiu de Câmpie au fost reținuți pentru 24 de ore, după ce ar fi eliberat adeverințe false pentru a se putea vota în comună.

700 de lei, pentru un vot! Primarul și viceprimarul din Sânmihaiu de Câmpie, reținuți după ce au cumpărat voturi la alegerile locale

În această dimineață, la ora 9.30, cei 4 au fost aduși la audieri la Parchet, unde se află și în aceste momente.

În urmă cu puțin timp, aici a fost adusă, cu o mașină a poliției, încă o persoană.

Aceștia urmează să fie duși la Tribunalul Bistrița-Năsăud, unde judecătorul va stabili o nouă măsură preventivă.

Potrivit unor surse Bistrițeanul.ro, funcționarii Primăriei Sânmihaiu de Câmpie ar fi emis 200 de adeverințe false în 3 luni. Acestea le-au permis la tot atâția alegători să voteze în comuna Sânmihaiu de Câmpie.

Mai multe detalii despre acest subiect puteți citi mai jos:

Surse: Funcționarii de la Sânmihaiu de Câmpie ar fi emis 200 de adeverințe false în 3 luni!

Direcția Generală Anticorupție, sesizată cu privire la o posibilă fraudare a alegerilor la Sânmihaiu de Câmpie

UPDATE:

Surse Bistrițeanul.ro spun că în acest dosar este cercetată și o angajată de la Registrul Agricol.

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

4 COMENTARII

  1. România are nevoie de reforme structurale profunde care să conducă la reducerea cheltuielilor de funcţionare a statului, precum:
    -Reducerea numărului de ministere la 15-16, la fel cum este in Franţa şi Germania;
    -Desfiinţarea agenţiilor şi instituţiilor care nu sunt neapărat necesare, atribuţiile lor putând fi preluate de alte instituţii, simultan cu o descentralizare reală;
    -În administraţia locală, păstrarea acelor primării care servesc peste 8.000 de cetăţeni, şi comasarea celorlalte;
    -Reducerea numărului de judeţe de la 40 la 8, echivalente cu regiunile de dezvoltare;
    -Înlocuirea instituţiilor care servesc acum cetăţenii prin numerosi funcţionari, cu aplicaţii informatice care funcţionează nonstop, online.
    România este singura ţară din Uniunea Europeană care nu a făcut reforma administrativ-teritorială a ţării. Noi încă ne conducem după legi comuniste din 1968, adică centralism democratic-socialist, în plin capitalism democratic-european. Ori acest centralism este o frână a dezvoltării economice. Prin regionalizare s-ar desfiinţa foarte multe structuri inutile populate cu tot felul de nepotisme. Un alt avantaj este decimentarea reţelelor clientelare construite in timp de peste 50 de ani. Dacă s-ar sparge astfel de strcturi, s-ar crea şansa ca România să renască administrativ ca ţară.
    La noi există un număr de 3.228 UAT -uri (unităti administrativ-teritoriale) reprezentate de orase si comune dintre care cel puţin 1.000 nu-şi pot asigura din venituri proprii, cheltuielile de funcţionare şi cu atât mai putin să ofere servicii minimale pentru viaţa cetăţenilor, precum salarii, iluminat public, gospodărire, etc. Toate stau cu mâna intinsă si se bazează pe transferuri de la bugetul central sau de la bugetul judeţean.
    În România sunt 2862 de comune din care 2.390 au sub 5.000 de locuitori, iar 891 n-au nici măcar 2.000 de suflete. Este si cazul comunei Sânmihaiu de Câmpie, din județul Bistrița Năsăud:
    (Vezi: https://populatia.ro/populatie-comuna-sanmihaiu-de-campie-judetul-bistrita-nasaud/)
    Avem de asemenea 216 orașe din care 117 au sub zece mii de cetățeni. Acestea au însă aparate birocratice stufoase care le conduc, în mai toate cazurile cu ajutor de la stat.
    Astfel, 2.593 de localități au beneficiat în 2022 de fonduri din bugetul statului pentru a putea să funcționeze. Și așa se întâmplă în fiecare an.
    In acest caz, Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor și politician cu greutate în PNL vine cu urmatoarea solutie: „Primăriile care sunt gestionate prost ar trebui să fie lăsate să intre insolvență. Ori am avut de fiecare dată în acești ani ai guvernului în care primăriile care au acumulat arierate, au gestionat catastrofal activitatea au primit bani direct prin hotărâre de guvern la propunerea Ministerului de Finanțe pentru a li se șterge aceste datorii. Ori practic mesajul care este? Orice faceți cineva vă salvează”.
    (Vezi si: https://www.profit.ro/perspective/video-eveniment-special-profit-ilie-bolojan-eficient-administratie-lup-singuratic-alocarea-buget-face-criteriul-socialist-politica-guvernului-fata-autoritatile-locale-gresita-20-ani-21552591)

    • Sunt întru totul de acord cu dvs! Fără nici o problema s-ar putea desființa undeva între 30-40% din primarii și astfel s-ar reduce nu doar numărul bugetarilor dar si cheltuielile care fiecare primarie le are! Trebuie precizat ca fiecare primărie are cheltuieli foarte mari, cu salarii și efectiv cu întreținerea ei cheltuieli care pun o grea povara pe umerii economiei României! Trebuia taiat în carne vie de foarte mulți ani dar nici un politician, indiferent de la ce partid a făcut parte nu a avut interesul sau curajul sa acționeze!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Cozonacii Babka, pâinea cu maia sau ciocolata Dubai, printre produsele preferate de clienții Sweet Iris în 2024. O surpriză irezistibilă pentru 2025:

Bunătățile de pe rafturile Patiseriei Sweet Iris s-au vândut ”ca pâinea caldă” în 2024. Cozonacii Babka...

Clinica SANOVIL Bistrița angajează asistent medical generalist, infirmieră, personal Întreținere! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Clinica SANOVIL Bistrița își mărește echipa! Se caută asistent medical generalist, Infirmieră și Personal Întreținere Tehnic. Se oferă contract de muncă pe o perioadă nedeterminată și salariu motivant. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la MasterFoam, RCB Electro, Fan Courier și GB Instaplan:

FOTO: Dacă iubești deserturile și vrei să treci la nivelul următor, acum ai ocazia să te perfecționezi la cursurile pentru Un Dulce De Zece!

Ești pasionat de cofetărie, dar torturile îți dau bătăi de cap, încă nu le știi toate...