Deși suferă în trup și ar putea să stea să își plângă de milă, a ales ceva mai bun! Loredana se „jerfește” pentru ceilalți. Caută cazuri de familii nevoiașe și le prezintã povestea în mediul online. Apoi, strânge lucruri sau bani de la oamenii cu inimă mare și le duce nevoiașilor. Deși e rănită de unele acuze ce i se aduc, nu se lasă…
Loredana Dombrea este o bistrițeancă ce are ca și ocupație… aducerea de zâmbete. Cum? Caută cazuri sociale, familii nevoiașe, pentru care apoi se luptă să le facă viața mai bună.
Și ea are probleme, dar împlinirea ei este să-i bucure pe alții
„Eu am scleroză multiplă. Dar asta nu mă împiedică să ajut pe alții”, a explicat Loredana pentru Bistrițeanul.ro.
După ce găsește un caz, îl face cunoscut pe internet, sau prin viu grai. Apoi, cei care doresc să ajute, duc lucrurile, alimentele etc, la Loredana.
„Cei care doresc să ajute, îmi aduc mie haine, alimente, diferite aparate electronice sau electrocasnice. Unii aduc chiar și bani. Eu le adun și le duc apoi cazului pentru care au fost trimise.”, a mai explicat bistrițeanca.
Loredana nu merge cu fiecare pungă, ci le strânge, în decurs de mai multe zile și merge cu toate o dată. Asta deoarece multe din cazuri sunt la kilometri distanță de municipiu.
Sunt unii care îi aduc acuze, dar nici acestea nu o opresc
Durerea Loredanei este că unii o acuză că folosește bunurile pentru ea.
„Unii spun că folosesc eu lucrurile. M-au acuzat unele persoane că folosesc eu hainele de copii, pentru copiii mei. Ori eu, nu am copii. Am un câine. Dar câinele meu nu folosește haine de copii”, a spus, vizibil supărată, Loredana.
Chiar dacă unii o acuză de fel și chip, bucuria celor pe care îi ajută, îi dau putere. Zâmbetele o fac să meargă mai departe.
Slătinița-marele șoc
Recent, Loredana a ajutat o familie din Slătinița.
„Am fost la Slătinița cu Hugo, un voluntar brazilian, venit la Fundația Inocenți, și cu psihologul Rozalia Șutea. Când am ajuns, nu mi-a venit să cred ce văd. Slătinița, un cartier al orașului Bistrița, fără apă și fără gaz. Unii oameni stau în grajduri, nu au locuințe. Alții au case făcute din grajdurile vitelor. E strigător la cer ce viață duc oamenii și copiii, acolo. Am cunoscut doi copii foarte talentați și foarte deștepți. Dar nu are cine îi îndrepta spre o viață mai bună”, a povestit bistrițeanca.
Loredana a mai ajutat și o familie dintr-o casã de pãmânt, dărăpănată, din Crainimăt. A adus zâmbete pe fețele unor copii, de la casa de copii, ce au un bebeluș.
Așadar, cei care cunoașteți cazuri, îi puteți spune. Cei care aveți lucruri de dat, și nu știți cui, o puteți contacta. O găsiți pe pagina ei de Facebook.
Loredana este așadar povestea frumoasă a unui om ce uită de durerea sa, pentru a o alina pe a altora.
[arve url=”http://www.bistriteanul.ro/wp-content/uploads/2018/04/poveste-ajutor-1.mp4″ /]